AcasăNewsRemus Vulpescu a demisionat de la sefia OPSPI

Remus Vulpescu a demisionat de la sefia OPSPI

Remus Vulpescu, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), a demisionat, miercuri, din functie, ca urmare a esecului licitatiei privind privatizarea Oltchim.

Remus Vulpescu si-a depus demisia din functie. Seful OPSPI a renuntat la sefia OPSPI in urma esecului licitatiei din 21 septembrie 2012, privind privatizarea S.C. Oltchim S.A. Contractul de privatizare a Oltchim nu a fost incheiat, dupa ce oficialii au stabilit ca Dan Diaconescu, declarat adjudecatarul pachetului majoritar de actiuni detinut de stat la combinatul din Ramnicu Valcea, nu a adus dovezi ca detine suma pe care s-a angajat sa o plateasca in urma licitatiei.

Inainte de a-si anunta demisia, Vulpescu a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei, cu privire la savarsirea infractiunii de inselaciune de catre Dan Diaconescu, pe care il acuza ca a produs o „perturbare deosebit de grava a activitatii SC Oltchim S.A. si OPSPI”, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA). „Seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, Remus Vulpescu, a sesizat miercuri Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei, cu privire la savarsirea de catre numitul Diaconescu Cristian Dan a infractiunii de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, prin inducerea in eroare a Statului Roman si a opiniei publice in ce priveste existenta la dispozitia numitului Diaconescu Cristian Dan a sumei de circa 200 de milioane de lei necesara pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni detinut la SC Oltchim S.A. Ramnicu-Valcea”, se arata in comunicatul MECMA.

Dupa anuntul ca nu se va incheia contractul cu Diaconescu, premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca Remus Vulpescu nu se va mai ocupa de privatizarea Oltchimului. „Mai vreau sa mai spun inca o data ca, din acest moment, toti reprezentantii Guvernului – incepand, evident, cu ministrul Economiei, cu domnul Vulpescu, cu cei desemnati in conducerea Oltchim – trebuie si au de la mine dispozitie clara de a nu se mai lasa implicati sau atrasi in niciun fel de actiuni de circ mediatic”, a precizat Ponta.

146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger