Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Remington, in faliment

Remington, in faliment

Autor:

Remington Outdoor Co Inc, cel mai vechi producator de arme de foc din Statele Unite a declarat ca a intrat in procedura de faliment, in timp ce opinia publica americana face tot mai puternice presiuni pentru un control sporit al vanzarii de arme.

 

trump 4 639x500 Remington, in faliment

Venirea lui Trump, un presedinte pro-arme, la Casa Alba i-a linistit pe amatorii de arme astfel ca acestia nu au mai cumparat de teama ca puscoacele vor fi interzise

De altfel, inca de luna trecuta Remington a anuntat ca a ajuns la un acord cu creditorii sai care sa-i permita sa beneficieze de protectia legii falimentului din SUA (”Chapter 11”) si sa reduca 950 de milioane de dolari din datoria sa, in timp ce controlul companiei va fi transferat creditorilor. Stephen Jackson, directorul financiar al companiei, a declarat ca vanzarile au inregistrat puternice scaderi si compania nu si-a mai putut onora angajamentele financiare cu creditorii. In 2007, fondul de investitii Cerberus Capital Management a cumparat Remington. Cerberus este detinut de omul de afaceri Stephen Feinberg, apropiat sustinator al presedintelui american Donald Trump. In timp ce opinia publica americana cere un control sporit al armelor si mari companii americane, in special distribuitorii, au luat masuri pentru restrangerea vanzarii armelor de foc (verificarea antecedentelor cumparatorilor, varsta minima de 21 de ani…) Paradoxul face ca tocmai alegerea lui Trump, un presedinte pro-arme, sa contribuie la scaderea drastica a vanzarilor. Vointa afisata a fostului presedinte Barack Obama de a intari legislatia privind vanzarile de arme, dupa numeroasele atacuri armate care au avut loc in mandatul sau, i-a impins pe amatorii de arme sa faca noi achizitii. O tendinta care s-a mentinut si in timpul fostei campanii prezidentiale, cand rivala lui Trump, Hillary Clinton, a fluturat noi restrictii. Dar Clinton n-a mai ajuns la Casa Alba, ci Trump care i-a linistit pe americani ca nimeni nu o sa le ia armele. Apropiat de puternica asociatie NRA, Trump s-a declarat un aparator infocat al celui de-al doilea amendament din Constitutia americana, care garanteaza oricarui cetatean dreptul de a purta o arma. Astfel, risipita panica, doritorii de arme de foc nu au mai golit magazinele speriata ca ar fi ultima zi cand mai vad puscoace pe rafturi. Pentru Remington, Trump nu poate fi considerat singurul ghinion. Compania a inregistrat mari pierderi dupa ce s-a dovedit ca tragatorul care a ucis 20 de copii si sase adulti in 2012, in atacul de la scoala primara Sandy Hook, a folosit o arma Remington Bushmaster. Parintii victimelor au depus plangeri in justitie impotriva Remington.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!