AcasăNewsRemarci ofensatoare la adresa romanilor, intr-o emisiune/REACTIA ambasadorului in Anglia

Remarci ofensatoare la adresa romanilor, intr-o emisiune/REACTIA ambasadorului in Anglia

Ambasadorul roman in Marea Britanie a luat pozitie fata de cea mai recenta remarca a controvesatului prezentator Jeremy Clarkson, despre care se stie ca anul trecut a fost pus pe liber de BBC, dupa ce a intrat in conflict – la nivel fizic- cu unul dintre producatorii emisiunii „Top Gear”, gazduite la momentul respectiv de celebrul post TV.

De data aceasta, britanicul i-a ironizat pe romani in noua emisiune (auto) pe care o prezinta, in momentul in care a adus in discutie un vehicul „fara sofer”, realizat partial dintr-o fosta fosa septica, „controlat” prin telefon, dar „manevrat”, de fapt, de un roman care dadea la pedale. Prezentatorul TV a gasit ca e cazul sa prezinte situatia intr-un mod ofensator la adresa romanilor. „Nu e doar un om, e un roman. (…) le dau de munca noilor veniti in tara noastra (…) le da (…) demnitate”, poate fi auzit spunand jurnalistul.

Ambasadorul roman la Londra nu a trecut cu vederea gestul controversat. Si, dupa ce a criticat in termeni categorici vorbele lui Clarkson, Dan Mihalache a anuntat public, pe Facebook, faptul ca institutia pe care o conduce va formula o plangere catre cei care gazduiesc emisiunea online. „Un nou caz al unui individ care recurge la stereotipuri fascistoide, din dorinta de a obtine audienta. Se pare ca Jeremy Clarkson nu a invatat nimic din anul pe care l-a petrecut pe tusa si revine in forta cu acelasi comportament”, aminteste Mihalache, care subliniata, transant, ca „pentru unii experienta nu echivaleaza cu acumularea de intelepciune”.

Ambasadorul roman subliniaza si un alt aspect deranjant, si anume faptul ca nu e vorba de un caz izolat. „Este regretabil ca astfel de derapaje continua sa apara in spatiul mediatic din Marea Britanie, cu atat mai mult cu cat relatia reala dintre cele doua state este de buna cooperare, inclusiv pentru prevenirea si combaterea sclaviei moderne. Ambasada Romaniei la Londra va trimite o scrisoare de protest postului de televiziune”, conchide Mihalache.

foto: captura youtube

139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger