AcasăNewsReligia isi face loc in moda: tinute uluitoare

Religia isi face loc in moda: tinute uluitoare

Luni seara, la New York, a avut loc evenimentul anului in moda: gala Metropolitan Museum of Art (MET), sau Met Gala. Tinutele au fost nu numai stralucitoare, ci si uluitoare pentru ca religia crestina a stat la baza inspiratiei croielilor purtate.

Marea majoritate a cronicarilor de moda spune ca religia catolica a fost eminamente la baza inspiratiei creatorilor de moda, dar s-a observat lejer ca au fost si tinute cu decoratiuni inspirate din vechiul Bizant sau chiar din ortodoxismul de astazi. Oricum, totul a parut rupt dintr-o galerie de vesminte religioase.  Aripi de ingeri si crucile supradimensionate au marcat evenimentul. Gazdele galei au fost, alaturi de Anna Wintour (redactorul-sef al Vogue si organizatoarea balului, an de an), Amal Clooney, sotia actorului George Clooney, Donatella Versace si Rihanna.

Rihanna, o papesa

Ca si la precedentele editii din 2015 si 2017, cantareata din Barbados a atras din nou toate privirile cu rochia sa “papala”, asortata cu o mantie si o mitra pe cap. Tinuta a fost semnata de Maison Margiela, un mod de a-i intinde mana designerului John Galliano, a carui trecere pe la casa Dior nu a fost uitata si care va inaugura joi noua sa expozitie de inspiratie catolica “Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination”. Rihanna a reusit eclipseze toate vedetele momentului . Alte vestimentatii care au taiat respiratia au fost cea insotita de aripi purtata de Katy Perry, spectaculoasa rochie aurie a lui Kim Kardashian sau exploziva tinuta purtata de Jennifer Lopez.

Cele mai prost imbracate

Bineinteles, evenimentul nu a fost ocolit si de vedete care au nesocotit tema impusa, adica aceea vizand religia. Acestea s-au ales cu titulatura de “cele mai prost imbracate” si la acest capitol le putem enumera pe Sarah Jessica Parker, care a amestecat religiile purtand un fel de constructie de inspiratie tailandeza pe cap, Dakota Fanning (care a avut o rochie vaporoasa, dar de o simplitate prea evidenta), Selena Gomez (pe care parca nu a interesat-o ce poarta, atat de criticata a fost) sau “obraznica” Zoe Kravitz, care pur si simplu a ales sa “protesteze” impotriva luxului si nu a purtat deloc lenjerie intima…

Sefa luxului

Scriam ca Anna Wintour, de la Vogue, este cea care organizeza Met Gala in beneficiul Costume Institute. Pentru a finanta expozitiile Costume Institute, evenimentul organizat in fiecare an de Anna Wintour rivalizeaza cu ceremonia premiilor Oscar si este considerat ca eveniment monden al anului in SUA. Redactorul sef a revistei Vogue reuseste sa atraga celebritatile in voga ale momentului pentru aceasta gala, unde un bilet de intrare costa, pentru ceilalti participanti, 30.000 de dolari de persoana.

author avatar
Catalin Dumitrescu
530 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger