AcasăNewsReglare de conturi in PSD

Reglare de conturi in PSD

Liviu Dragnea s-a luat dupa Iohannis si acum risca sa raspunda cu capul pentru ”guvernul meu”

Pesdistii nu-si revin dupa decizia de pastrare a Codrutei Kovesi la DNA. Ei arunca responsabilitatea asupra lui Liviu Dragnea si chiar il ameninta pe acesta cu ”disparitia”.

Liviu Dragnea s a luat dupa Iohannis si acum risca sa raspunda cu capul pentru guvernul meu

Decizia ministrului Tudorel Toader i-a involburat pe pesedistii din toata tara, mai ales pe cei cu functii. ”Ne lasi pe noi balta ca sa-si scapi tie pielea. Vezi sa nu dispari de tot!”, este sinteza mesajelor primite de Liviu Dragnea de la colegi in ultimele zile. Constatand ca PSD a luat foc instant, Sorin Grindeanu a facut o pirueta: a anuntat public ca este mai nou bantuit de ”dubii” legate de constatarea existentei unei ”fracturi” intre raportul intocmit de Tudorel Toader si decizia de a nu se atinge de sefii DNA si PG. Cum insa Dragnea a avut grija sa-l ”derobeze” pe Grindeanu de raspunderea numirilor in Guvern, pe pesedisti i-a durut in cot de piruetele premierului si s-au napustit asupra liderului en-titre. Pe care il someaza sa-l schimbe urgent pe Tudorel Toader de la Justitie daca nu vrea sa fie schimbat el de la PSD. Bagat in corzi, Dragnea va incerca, la reuniunea convocata, joia aceasta, la Sinaia, sa-si calmeze colegii anuntand iminenta plecare a actualei sefe a DNA. Altfel spus, Dragnea va sustine ca lucrurile merg spre bine chiar daca ”regia” oficiala lasa sa se inteleaga altceva. Cum pesedistii nu sunt nascuti insa dupa ultima ploaie, cel mai probabil acestia nu se vor lasa prostiti cu vorbe, ci vor insista pentru debarcarea intrusului Tudorel Toader din Guvern. Cerere care il va inghesui rau pe Dragnea, care stie ca nu se poate atinge de Ministerul Justitiei. De aceasta realitate si profita de altfel adversarii interni ai lui Dragnea, in frunte cu Victor Ponta, care ii starnesc pe social-democrati sa ceara imposibilul – respectiv demiterea lui Tudorel Toader – tocmai pentru a demola definitiv soclul lui Dragnea in partid. Acuzat de pesedisti ca a batut palma cu Iohannis si cu ”sistemul” din interes penal propriu, Dragnea va trebui sa gaseasca in urmatoarele trei zile o explicatie plauzibila pentru pastrarea ministrului de Justitie. Si asta in timp ce sabiile chiar se ascut in partid in aceste zile, motiv pentru care pesedistii insisi spun ca ”nu au idee despre ce se va intampla la finalul saptamanii”. Ceea ce inseamna practic ca la Sinaia se poate intampla orice.

Ieseanul Chirica reia si el ostilitatile

Dupa o perioada de calm relativ, dizidentul Mihai Chirica (primarul Iasiului) a intrat din nou in coliziune cu conducerea centrala a PSD. Asta dupa ce a fost inlocuit din functia de presedinte executiv al PSD Iasi printr-o decizie luata in cadrul conducerii filialei. Desi a acceptat fara murmur debarcarea sa de la sefia filialei judetene a PSD si din functia de vicepresedinte national al partidului, lui Chirica i-a sarit acum mustarul. ”In sedinta de vineri am aflat ca ar exista nu stiu ce hartie venita de la Bucuresti, in care se arata ca nu am dreptul sa ocup nicio functie in organizatia de Iasi. Centrul poate decide doar in cazul functiilor in care numirea s-a facut la nivel national, insa postul de presedinte executiv eu l-am castigat in urma unor alegeri in filiala, deci Bucurestiul nu se poate amesteca”, a ripostat Chirica, anuntand si ca de data asta va contesta oficial decizia.

author avatar
Simona Badulescu
935 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger