AcasăNewsRegizorul Geo Saizescu a murit! Portretul unuia dintre cei mai mari cineasti...

Regizorul Geo Saizescu a murit! Portretul unuia dintre cei mai mari cineasti ai Romaniei!

Regizorul Geo Saizescu unul dintre cei mai mari cineasti ai Romaniei

Geo Saizescu, regizor, scenarist si actor, s-a stins din viata, luni, la Spitalul Filaret din Capitala, la varsta de 80 de ani. Maestrul filmului de comedie romanesc a lasat in urma filme de exceptie precum „Pacala”, „Un suras in plina vara”, „Asta seara dansam in familie” si „Secretul lui Bachus”.

Regizorul Geo Saizescu unul dintre cei mai mari cineasti ai Romaniei

Geo Saizescu s-a nascut pe 14 noiembrie 1932, in judetul Mehedinti, fiind una dintre figurile marcante ale filmului de comedie romanesc.

Geo Saizescu a debutat ca regizor si scenarist in anul 1958, cu pelicula „Doi vecini”, dupa o schita a lui Tudor Arghezi, insa numele lui ramane legat de filme precum „Un suras in plina vara” (1963), „Asta seara dansam in familie” (1972), „Pacala” (1974) sau „Secretul lui Bachus” (1984).

Cele mai recente pelicule ale maestrului sunt „Iubire elena” (2010) si „A doua sansa” (2011), la multe dintre filmele pe care le-a regizat Geo Saizescu fiind si scenarist.

De-a lungul carierei sale, Geo Saizescu a colaborat cu unii dintre cei mai importanti actori, intre care Gheorghe Dinica, Iurie Darie, Dem Radulescu, Florin Piersic, Sebastian Papaiani, Maia Morgenstern, Serban Ionescu, Draga Olteanu-Matei si altii.

author avatar
eNational
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger