AcasăNewsRegina Beatrix a Olandei si-a anuntat abdicarea de la tron

Regina Beatrix a Olandei si-a anuntat abdicarea de la tron

Regina Olandei si-a anuntat, luni seara, intr-o declaratie televizata, abdicarea de la tron, pe data de 30 aprilie 2013. Suverana isi manifestase aceasta hotarare anterior transmisiunii, cand a afirmat ca va sustine o conferinta de presa.

Beatrix, regina Olandei, s-a adresat poporului, in direct, pe postul public de televiziune dar si la radio, luni seara, conform RVD (Serviciul de Informatiii de Stat), citat de  duchnews.nl.

Se pare ca, potrivit zvonurilor lansate de presa din regat, Beatrix a anuntat abdicarea de la tron in favoarea fiului ei Willem-Alexander. Regina va implini varsta de 75 de ani, la sfarsitul lunii ianuarie, pe data de 31.

Mama reginei Olandei, Juliana, a abdicat la randul ei de la tronul tarii, la varsta de 71 de ani, in favoarea lui Beatrix.

Regina Beatrix a fost intronizata pe 30 aprilie 1980, implicandu-se activ in activitatile politice si sociale ale tarii si bucurandu-se de o larga popularitate. Willem-Alexander, in varsta de 45 de ani, va deveni primul rege dupa Willem al III-lea, care a murit in 1890.

author avatar
Alina Costache
844 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger