AcasăNewsRegele Mihai dat in judecata de un presupus fiu nelegitim

Regele Mihai dat in judecata de un presupus fiu nelegitim

Regele Mihai I al Romaniei a fost actionat in instanta de catre Dieter Stanzeleit – in varsta de 74 de ani, care cere Judecatoriei Sectorului 1 sa se faca testul ADN pentru a se constata ce este fiul suveranului.

Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei a fost dat in judecata de catre presupusul sau fiu, Dieter Stanzeleit, reprezentat de avocatul Artin Sarchizian, care a cerut instantei efectuarea testului ADN pentru a se dovedi ca este fiul biologic al suveranului. Barbatul sustine ca informatiile potrivit carora el ar fi copilul Majestatii Sale au fost confirmate si de mama lui adoptiva.

„Povestea e destul de veche iar presa o stie. Domnul in cauza a facut un proces in Germania si a obtinut o citare ca martor a Majestatii Sale si o comisie rogatorie. Lucrul asta a mai fost cerut si in Elvetia si nu a obtinut nimic. Aici, in Romania, nu se deruleaza un proces, ci doar o procedura: un judecator german i-a cerut unui judecator roman sa-l audieze pe Rege ca martor. Regele nu poate fi constrans sa dea o proba ADN”, a declarat avocatul Casei Regale, Adrian Vasiliu, citat de realitatea.net.

Acesta nu este singurul demers juridic facut de neamt in acest sens. In anul 2008, Judecatoria din Gottingen, Germania, a acceptat cererea lui Dieter Stanzeleit privind un test de paternitate care sa stabileasca daca este sau nu fiul Regelui Mihai. In 2011, judecatoria Sectorului 1 a primit o cerere din parte Instantei din Gottingen care solicita audierea Regelui si luarea unei mostre de saliva pentru testul ADN. Judecatoria sectorului 1 daduse atunci termen, pentru infatisarea la acest test, data de 20 aprilie 2011.

author avatar
Alina Costache
499 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger