AcasăNews"Regele cerealelor din Banat" ajunge in instanta

„Regele cerealelor din Banat” ajunge in instanta

Cristian Popa va ajunge in fata magistratilor Tribunalului Timis, odata ce procurorii DNA au trimis spre judecare acestei instante dosarul in care afaceristul supranumit „Regele cerealelor din Banat” este cercetat, alaturi de alte persoane- fizice si juridice.

Astfel, cercetat in prezent sub control judiciar, Popa, administrator al SC Cargo Pro Cereal Company SRL, SC Cargo Pro Cereal Trading SRL si SC INC 1975 SRL la data faptelor pe care procurorii i le imputa, va comparea in instanta. Acuzatiile trecute in dreptul numelui sau sunt: constituirea unui grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalarea banilor -in forma continuata. Concret, anchetatorii sustin ca, in urma cu 9 ani, Popa ar fi pus la cale un grup care ar fi actionat pana in 2011, „avand drept scop comiterea unor infractiuni de evaziune fiscala care priveau, in principal, eludarea platii, catre bugetul de stat, a TVA aferenta operatiunilor comerciale de cumparare-vanzare de cereale si plante tehnice”. Mai exact, ca firmele controlate de Popa ar fi cumparat cereale si plante tehnice fara acte de provenienta si ca, mai mult, le-ar fi si vandut mai departe catre alte firme.

In acelasi dosar – in care procurorii spun ca paguba adusa statului se apropie de 2,5 milioane de euro -au mai fost deferiti justitiei alti cinci administratori de firma, precum si alte trei persoane fizice si tot atatea juridice.

156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger