AcasăNewsReferendum pe Legea gratierii

Referendum pe Legea gratierii

Dupa ce a gafat participand la un miting neautorizat, unde a atatat practic mania protestatarilor, Klaus Iohannis reintra in pielea de presedinte (unul jucator insa!) si apeleaza la mijloace legale: demareaza convocarea unui referendum pe tema celor doua ordonante controversate, de gratiere si de modificare a Codului Penal.

”Voi incepe demersurile pentru un referendum privind modificarile din justitie. Mineriada, auzi aberatie, cetatenii sa dea lovitura de stat? Nu, politicienii dau lovitura de gratie Romaniei”, a decretat, ieri, Klaus Iohannis, de la pupitrul Cotroceniului. Iar cum astazi se sarbatoreste Mica Unire, Iohannis a dat de pamant cu actualii politicieni comparandu-i cu cei de pe vremea lui Cuza: ”Codul lui Cuza a fost primul Cod Penal care incrimina Coruptia si facea referire la abuzul in serviciu.

După ce a frunzărit istoria României, şeful statului şi-a dat seama că are şi alte mijloace la îndemână în afară de aţâţarea manifestanţiilor

Ce generatie de politicieni am avut atunci si ce avem acum? O coalitie aleasa sa conduca Romania spre dezvoltare se ocupa de modificarea Codului Penal, in mod paradoxal exact de ameliorarea Codului Penal intr-un sens cel putin discutabil, micsorarea amenzilor pentru abuz in serviciu. Ce diferenta, ce clasa politica am avut si unde am ajuns!”. Klaus Iohannis nu a ezitat sa-si atace direct si adversarii: ”De ce au iesit oamenii? Simplu de tot: PSD si cu satelitul lui ALDE au promis bunastare romanilor, ca vor rezolva problemele romanilor, au promis dezvoltare economica, salarii mai mari, pensii mai mari, si oamenii de buna credinta i-au votat. Cand au ajuns efectiv la guvernare s-au apucat de cu totul altceva, sa umble la legislatia penala pentru a-si curata dosarele lor, ale colegilor de partid”. Concluzia: Iohannis nu numai ca a imbracat haina de presedinte-jucator, dar a si declarat razboi total actualei puteri PSD-ALDE.

author avatar
Simona Badulescu
308 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger