AcasăNewsReferendum Iohannis: vreti ca Veta sa fie fata mare in noaptea nuntii?

Referendum Iohannis: vreti ca Veta sa fie fata mare in noaptea nuntii?

Natiunea va fi pusa sa dea examen la permisul pentru democratie raspunzand la o intrebare absurda. „Vreti ca Romania sa fie condusa de hoti si corupti, iar lupta anticoruptie sa fie slabita?”. Profund, nene, ca un scuipat ce plesneste in mijlocul protestelor, pe gerul din Piata Victoriei. Pai, nu mai bine ne intreba daca vrem ca Veta, in noaptea nuntii, sa fie fata mare?

Vreti ca tara sa fie condusa de hoti si corupti? Raspuns corect: da' cu Veta cum ramane?

La o asemenea intrebare, lumea s-ar fi inghesuit sa voteze cu multa imaginatie si pohta ce-o pohteste. Dar, la chestiunea cu coruptia, daca ar fi sa-i faca in ciuda cu umorul lor gros, romanii i-ar raspunde DA! Referendumul s-ar dovedi un fiasco si l-ar dezarma complet pe Iohannis, care-si va blestema ziua in care a vrut sa fie presedinte. Sau, si mai simplu, nu s-ar prezenta la vot, considerand ca intrebarea este un atentat la inteligenta lor.

Romanii nu iarta si nu uita

Dupa dezbinarea produsa in societate cu buna stiinta, Iohannis vrea acum sa vada rezultatele. Referendumul arata ca si cum ar fi o repetitie publica inaintea alegerilor din 2019. Mai concret, sa vada pe cine se bazeaza. O repetitie pentru el, dar decontata de romani. Iohannis vrea sa stie ce procent din electoratul absent la alegerile din 11 decembrie a reusit sa smulga, trecandu-si-l in portofoliu. Pana la un punct, planul poate fi corect. Numai ca, mentinand, stimuland si ingrosand starea de acum, este foarte posibil sa nu mai prinda alegerile prezidentiale. Si chiar daca le prinde, scotand din joben un alt guvern, pesedist sau nu, se poate izbi, cum nu se asteapta, de vointa electoratului. Romanii nu iarta si nici nu uita. Din moment ce au ajuns sa tipe la poarta Cotrocenilor „Iesi afara, javra ordinara!”, ce sa mai ierte?

Asa si asa, daca se poate

Intrebarea de la referendum, prosteasca pana peste cap, e de rasul curcilor. Cine ar vrea ca Romania sa fie condusa de hoti si corupti? Presedintele ar trebui, insa, sa precizeze cine sunt hotii si coruptii, daca il tine zambetul, cam prea zeflemitor de la o vreme incoace. Altminteri, zicerea e la fel de importanta ca si intrebarea daca vrem ca maine sa rasara soarele. Iohannis ar trebui sa explice, de asemenea, si la ce se refera lupta anticoruptie. Nu de altceva, dar lumea vede mai mult o vanatoare de incomozi si de adversari care s-au saturat sa-si tina gura. Intr-un amestec de incoerenta si mascarada, referendumul cerut de Iohannis pare un fel de umplutura la mijloc de mandat, sa tina atentia treaza. Ca un taraf de balaoachesi bagat in Lacul lebedelor, cand, intr-o regie cretina, balerinele se incalcesc in stuf si lumea vrea sa plece din sala. Un alt efect ar fi avut un referendum pe tema Vreti ca Veta sa fie fata mare in noaptea nuntii?”. E drept ca nu il ajuta pe Iohannis, dupa cum nici cel cu coruptia nu il ajuta, dar macar lumea ar fi dat raspunsuri neincorsetate, de la „poate” si pana la „asa si asa”.

author avatar
Valentin Boeru
5.189 afisari

7 COMENTARII

    • esti pe invers: cel care se baga in seama esti tocmai tu. adica n-ai nici o legatura cu treaba asta, esti un neica-nimeni, dar ii spui presedintelui ca nu ne treaba lui un referendum. asta ca sa fiu sigur ca intelegi. anunta-ma daca trebuie sa iti mai explic.

  1. Hollywood: splendoare si vis! Promovam un subiect original de film!
    Un film bun la Hollywood!Vrei sa castigi bani?
    Cel mai bun regizor ne asteapta!O descoperire fenomenala!
    Hollywood are nevoie de o poveste senzationala!
    Cereti mai multe detalii la adresa de email: andrei.ghita94@yahoo.com

  2. da, asta dupa ce presedintele ne spune cum intr-un singur an a cumparat 3 CASE, si apoi inca 3, atunci mai stam de vorba, romanii trebuie sa raspunda la referendum la, una din intrebarlei obligatoriii daca mai doresc pe JOHANNIS, eu cred ca dorim demisia acestui presedinte

  3. daca tot este sa facem un referendum ..propun , pentru a pune capat o data pt totdeauna acestor manifestatii pro sau contra , ca acest referendum sa contina doua intrebari 1.santeti de acord cu demisia in bloc a guvernului si trecerea la alegeri anticipate ? 2.santeti de acord cu demisia presedintelui si trecerea la alegeri anticipate ? si astfel rezolvam problema …

  4. Bleah! Cică CLAUN IONANNIS președintele sas care a pierdut in instantă o casă luată cu acte false este dusmanul coruptiei. Poate e dusmanul dietei si a salatelor hipocalorice.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger