Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Referendum familie, 6-7 octombrie. Cand se deschid sectiile de vot

Referendum familie, 6-7 octombrie. Cand se deschid sectiile de vot

Autor:

La acest sfarsit de saptamana are loc consultarea publica despre familie, la care sunt asteptati romanii cu drept de vot.

 

votare1 720x360 Referendum familie, 6 7 octombrie. Cand se deschid sectiile de vot

UPDATE: Cele mai recente informatii comunicate, vineri, de Autoritatea Electorala Permanenta contin o schimbare importanta, si anume: “Numarul total de cetateni cu drept de vot inscrisi in Registrul electoral este de 18.950.674, din care:

18.278.496 cu domiciliul sau resedinta in tara, inclusiv cetatenii care vor implini 18 ani pana la data de 7 octombrie 2018, din care 16.780.733 sunt posesori de carte de identitate;

672.178 de cetateni romani cu domiciliul in strainatate, posesori de pasaport CRDS.

Diferenta fata de ultima informare a Autoritatii Electorale Permanente, din data de 02.10.2018, este de 1.047 de alegatori si apare ca urmare a radierilor efectuate de primari in Registrul electoral aferent unitatilor administrativ-teritoriale conduse de acestia.”

—-

Mai exact 18.951.721 de persoane – 672.187 dintre acestea avand domiciliul sau resedinta in afara tarii, din cate indica statistica Autoritatii Electorale Permanente – care au optiunea de a participa la referendumul pentru revizuirea Constitutiei, in sensul redefinirii familiei ca fiind intemeiata pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie si nu intre soti, cum figureaza in prezent notiunea in articolul 48 din legea suprema a tarii.

Concret, cetatenii care vor merge la urne, in cele doua zile in care are loc acest referendum, mai exact pe 6 si 7 octombrie, vor primi un buletin de vot pe care va fi trecuta urmatoarea intrebare: “sunteti de acord cu legea de revizuire a Constitutiei Romaniei in forma adoptata de Parlament?”, existand doua variante de raspuns: “da” sau “nu”.

In tara vor fi 18.662 de sectii de votare, 1.264 doar in Capitala, iar in strainatate 378. Atat sambata, cat si duminica sectiile de votare se vor deschide dimineata la ora 7 si se vor inchide la orele 21.

Pentru ca referendumul sa fie valabil, este nevoie de o prezenta la urne a cel putin 30% din numarul persoanelor inscrise pe listele electorale permanente.


3 comentarii to Referendum familie, 6-7 octombrie. Cand se deschid sectiile de vot

 1. Mama Vasile Bunica Ion

  Eu sunt masochist. Nu am sa votez deloc sambata.
  Am sa votez Dumineca.

 2. Votez DA!

  Apel!
  Cer ortodoxilor,BOR, ASCOR, tinerilor ITO, Oastei Domnului, celor 3000000 de petitionari, tuturor crestinilor,tuturor confesiunilor si cultelor , familistilor si sătenilor romani artistilor romani si intelectualilor romani. Iesiti la vot si chemati la vot! Sa nu va fie rusine sa ieșiți pentru familia naturala! La fel nu iesiti singuri mai convingeti un prieten, vecin, ruda. Viitorul sta in mainile noastre! VOTEAZA!

 3. Ilie

  Un detaliu important despre cum votează românii : spiritul gregar ( de turmă)
  și-a spus cuvîntul !!


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!