AcasăNewsReexaminare. Iohannis trimite in Parlament Legea privind organizarea judiciara

Reexaminare. Iohannis trimite in Parlament Legea privind organizarea judiciara

O informatie de ultima ora, venita dinspre Cotroceni, indica faptul ca seful statului a trimis vineri Legislativului, in vederea reexaminarii, Legea pentru modificarea si completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciara.

In acest sens, presedintele a adresat o cerere presedintelui Camerei, Liviu Dragnea. Textul, unul foarte amplu, a fost postat pe site-ul Presedintiei. „Legea pentru modificarea si completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciara vizeaza interventii legislative de substanta ale unuia dintre cele mai importante acte normative ce reglementeaza activitatea autoritatii judecatoresti. Prin continutul lor normativ, unele dintre aceste dispozitii sunt neclare, lipsite de coerenta si previzibilitate, putand afecta exigentele constitutionale si standardele europene si internationale in materie de independenta si buna functionare a sistemului judiciar, motiv pentru care se impune reexaminarea acestora de catre Parlament”, se mentioneaza, intre altele, in cererea respectiva.
Amintim ca, in privinta modificarilor aduse Legii 304/2004, una dintre cele trei legi ale Justitiei, presedintele formulase si o sesizare la Curtea Constitutionala.

sursa foto: Facebook/Klaus Iohannis

234 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger