AcasăNewsRedactia unui ziar belgian, evacuata dupa o amenintare telefonica!

Redactia unui ziar belgian, evacuata dupa o amenintare telefonica!

Sediul care gazduieste redactia unei cunoscute publicatii belgiene a fost evacuat, duminica la amiaza. S-a intamplat chiar in ziua in care, la Paris, zeci de lideri ai lumii, printre care si acncelarul german, Angela Merkel, si premierul britanic, David Cameron, au participat la „Marsul Solidaritatii”, organizat dupa atentatul sangeros asupra sediului redactiei saptamanalului „Charlie Hebdo”.

(captura site Le Soir)

Masura evacuarii a fost luata ca urmare a faptului ca, pe numarul public al ziarului a sunat un individ, care, potrivit site-ului publicatiei „Le Soir„, s-a recomandat a fi un simpatizant al extremei stangi. Apelantul s-a aratat nemultumit de ceea ce el a considerat o mediatizare in exces, in ultimele zile, a atacului asupra revistei franceze de satira Charlie Hebdo””, subiect care a fost, de altfel, de miercuri incepand, printre cele mai urmarite in intreaga Europa, dar si in lumea intreaga, in general.

Mai mult, cum individul a lasat sa se inteleaga ca in interiorul redactiei din Bruxelles s-ar putea produce o explozie, atat angajatii ziarului, cat si celelalte persoane aflate in cladirea respectiva au fost rugate sa paraseasca imobilul, iar la fata locului au fost chemati politistii, dar si expertii genisti. Acestia din urma au fost singurii in masura sa spuna daca amenintarea a fost una falsa, ori a existat vreu potential pericol de incidente grave.

Alerta are loc in contextul marsului organizat la Paris, ca urmare a atacului sangeros asupra redactiei publicatiei franceze, in urma caruia au murit 12 oameni, dar si a altor manifestari de violenta care au ingrozit, in ultimele zile, Franta, dar si lumea intreaga.

73 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger