AcasăNewsRecursul lui Nastase in "Trofeul calitatii", amanat pentru 2 mai

Recursul lui Nastase in „Trofeul calitatii”, amanat pentru 2 mai

GRIJA Adrian Nastase vrea sa protejeze USL de “tupeul” pedelistilor

Judecatorii instantei supreme au amanat pentru 2 mai judecarea contestatiei lui Adrian Nastase la decizia de condamnare la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul „Trofeul calitatii”, dupa ce fostul premier, avocatul acestuia si Irina Jianu au anuntat ca nu se pot prezenta la termenul de luni.

In 30 ianuarie 2012, fostul premier Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare , de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul „Trofeul calitatii”, in care este acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD.

Liderul PSD a contestat decizia in dosarul „Trofeul calitatii”, iar judecarea recursului trebuia sa inceapa luni, la Completul de cinci judecatori al instantei supreme. La termenul de luni, Adrian Nastase, avocatul acestuia, Ion Cazacu, si Irina Paula Jianu au cerut amanarea judecarii dosarului, din cauza imposibilitatii de prezentare. Avocatul Ion Cazacu a invocat motive medicale si a depus la dosar acte care atesta ca nu se poate prezenta la acest termen.

Judecatorii instantei supreme au luat act de solicitarile de amanare a cauzei si au dispus ca discutiile in acest dosar sa inceapa in 2 mai. Dupa anuntarea deciziei de condamnare in dosarul „Trofeul calitatii”, Adrian Nastase declara ca sentinta este una „politica”, „murdara” si isi exprima convingerea ca lucrurile vor fi corectate in recurs.

author avatar
Ciprian Purice
102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger