AcasăNewsRecord ''Prima Casa'': 500 solicitari pe zi

Record ”Prima Casa”: 500 solicitari pe zi

Cererea este atât de mare încât s-a extins programul de lucru, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică

Programul ”Prima Casa” a atins un maxim istoric al solicitarilor de garantare, fiind inregistrate zilnic peste 500 de noi solicitari, anunta Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii.

Cererea este<br >atât de mare<br >încât s a extins<br >programul de<br >lucru inclusiv<br >în zilele de<br >sâmbătă si<br >duminică

FNGCIMM ii asigura cu aceasta ocazie pe potentialii beneficiari ca, in aceasta perioada, exista suficiente fonduri pentru emiterea garantiilor aferente dosarelor aprobate de catre finantatori. Fondul anunta totodata ca a suplimentat numarul de angajati implicati in toate etapele procesului de analiza si a extins programul de lucru, inclusiv in zilele de sambata si duminica. ”Programul Prima Casa este cel mai accesat program guvernamental gestionat de FNGCIMM, statisticile si analizele realizate aratand o evolutie ascendenta de la an la an, iar numarul solicitarilor de garantare primite de FNGCIMM in aceasta perioada au atins un maxim istoric”, se arata in document. ”Anul 2017 se distinge prin concentrarea solicitarilor de garantare pe o perioada mai scurta de timp fata de anii anteriori, ceea ce a influentat fluxul operational zilnic, intr-o masura semnificativa: inregistram un numar de peste 7.000 de dosare aflate in diferite stadii de analiza, iar numarul de noi solicitari pe care le inregistram zilnic, depaseste 500. Acest lucru reprezinta o provocare pentru echipa FNGCIMM, care face eforturi insemnate pentru solutionarea cererilor in cel mai scurt timp”, mentioneaza FNGCIM.

author avatar
Catalin Dumitrescu
246 afisari

1 COMENTARIU

  1. Aprobarile la FNGCIMM dureaza 1-2 luni, chiar daca termenul de analiza a dosarului este de 5 zile. Desi programul se deruleaza din 2009 Fondul nu este in stare nici acum in 2017 sa-si faca treaba. Este o bataie de joc tipic romaneasca. In fiecare an sunt luati prin surprindere de numarul cererilor. Incompetenta este la cote maxime. Si mai trebuie sa-i si platim pentru asta cu factura pt analiza si comisioane anuale grase. Rusine.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger