AcasăNewsRecomandari pentru soferii aflati in trafic, in conditii de vreme rea

Recomandari pentru soferii aflati in trafic, in conditii de vreme rea

Pe fondul prognozelor care anunta – pentru orele urmatoare –  ploi in cea mai mare parte a tarii, dar si, in unele cazuri, intervale cu vant puternic, oamenii legii au facut publice mai multe recomandari ce se pot dovedi a fi foarte utile soferilor din zonele aflate sub incidenta avertizarilor meteo Cod portocaliu si galben.

Astfel, conducatorilor auto li se transmite ca, atunci cand vizibilitatea e redusa, sa foloseasca luminile de intalnire, pe toate categoriile de drumuri, chiar si pe timpul zilei.

Totodata, reprezentantii IGPR recomanda soferilor sa aiba in vedere pastrarea unei distante mai mari fata de autovehiculele aflate in fata lor, dar si sa evite sa schimbe brusc directia de mers sau sa franeze subit, dar si sa se angajeze in depasirea unei coloane de masini, daca nu au o vizibilitate buna.

„Sporiti atentia la intrarile si iesirile de pe poduri sau la incrucisarile cu autovehiculele cu gabarit mare. Totodata, evitati oprirea sau stationarea in dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vantul puternic ii poate rupe”, transmit, intr-un comunicat, reprezentantii Politiei Romane.

Soferilor li se mai recomanda ca, in cazul in care raman in pana, in conditii meteo nefavorabile, sa aseze triunghiurile speciale, de presemnalizare, la o distanta mai mare de masina, fata de situatiile obisnuite.

450 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger