Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Recital cu Soarele si Luna la incheietura

Recital cu Soarele si Luna la incheietura

Autor:

Pentru al treilea an consecutiv, fabricantul elvetian Bovet lanseaza doua editii a ultraluxosului model Recital 22 Grand Recital. Bovet este cunoscut pentru ceasuri foarte complexe si perfect proiectate.

 

ceas mare Recital cu Soarele si Luna la incheietura

Ceasul este realizat in doua versiuni: aur si platina

Aceasta piesa orologiera de exceptie vine in continuarea istoriei ceasurilor Bovet, destinate amatorilor de ”haute horologerie”. Cadranul este o lectie de estetica iar mecanismul isi taie rasuflarea. De altfel, mecanismul acestui ceas a condus la depunerea a cinci brevete diferite. Pe acest model se regasesc Luna, Soarele si Pamantul. De notat prezenta unei lupe din safir langa tourbillon care permite citirea datei. Pe cadran, Soarele este reprezentat de un tourbillon usor inaltat deasupra suprafetei pentru a aduce o senzatie de plutire, cu cinci brate diferite in forma de raze. La ora 12 se observa Pamantul, pictat manual cu suprafete luminiscente iar timpul este afisat intre tourbillon si globul pamantesc.

ceas Recital cu Soarele si Luna la incheietura

Cel mai ieftin Recital 22 Grand Recital costa 469.800 dolari

ceas1 Recital cu Soarele si Luna la incheieturaO reprezentare sferica a Lunii se roteste in jurul Pamantului la fiecare 29,53 zile, ceea ce corespunde exact ciclului de rotatie al Lunii.  Bovet va produce doar 60 de exemplare ale acestui ceas de exceptie. Jumatate din ceasuri vor fi fabricate din aur de 18 carate, la un pret de  469.800 de dolari unitatea. Cealalta jumatate va fi realizata din platina, la un pret de 502.200 dolari pe ceas.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!