Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Reactii la parerea premierului despre legea privind statutul Casei Regale

Reactii la parerea premierului despre legea privind statutul Casei Regale

Autor:

N-a trecut multa vreme dupa ce in spatiul public se vehiculase, pe surse, ca premierul nu ar sustine legea privind statutul Casei Regale, dar si ca Executivul ar urma sa dea aviz negativ pe marginea proiectului ca au aparut primele reactii.

 

premier 1 350x217 Reactii la parerea premierului despre legea privind statutul Casei Regale

“Romania nu este monarhie, ci republica”, iar “Palatul Elisabeta trebuie sa revina statului roman” – ar fi spus premierul, conform televiziunilor de stiri

“Dl Tudose nu-i presedintele partidului”, a subliniat, in prima faza, numarul 2 in cadrul PSD-ului, Niculae Badalau.

Apoi, al doilea om in stat si, totodata, lider ALDE, formatiune din Coalitia de guvernare, a afirmat raspicat, de la Parlament, faptul ca “Palatul Elisabeta este proprietatea statului roman. Si in proiectul pe care l-am depus nu se schimba statutul juridic al Palatului Elisabeta. (…) propunerea pe care am facut-o este sa ramana in continuare in folosinta, nu in proprietate”. “Nu dam niciun ban Casei Regale, sa fie foarte clar!”, a subliniat Calin Popescu Tariceanu, in urma cu scurta vreme, presedintele Senatului aducand in discutie si faptul ca “proiectul nu pune in discutie forma de guvernamant a Romaniei”.

Va amintim ca sefii celor doua Camere ale Legislativului au depus, luna trecuta, la Parlament o initiativa legislativa privind reglementarea statutului juridic al Casei regale a Romaniei.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!