AcasăNewsReactii in mediul politic dupa citarea Laurei Kovesi la Parchet

Reactii in mediul politic dupa citarea Laurei Kovesi la Parchet

Informatia ca fosta sefa a Directiei Nationale Anticoruptie a fost chemata vineri la Sectia de investigarea a infratiunilor din Justitie, din cadrul Parchetului General – Parchet in cadrul careia a lucrat Laura Kovesi dupa ce nu a mai condus DNA-ul – a iscat comentarii in sfera politicului.

Cea mai recenta este reactia transmisa joi dimineata din directia PSD-ului, partid ai carui reprezentanti cer „incredere in Justitie” si ca inainte de orice comentarii ale politicienilor sa fie lasate „probele sa vorbeasca”. „Justitia trebuie lasata sa isi faca datoria! Incetati sa politizati punerea sub acuzare a doamnei Kovesi! Astazi, legile justitiei adoptate de majoritatea PSD-ALDE ii ofera doamnei Kovesi suficiente garantii ca in cursul anchetei i se vor respecta drepturile fundamentale si ca nu vor fi imixtiuni ale serviciilor secrete, iar daca va fi trimisa in judecata, va avea parte de un proces corect, in fata unor complete legal constituite. Spre deosebire de retorica viciata a celor care acuzau „penalii” inainte de o condamnare, PSD va respecta prezumtia de nevinovatie a doamnei Kovesi si nu va sustine nici ca este „o penala”, nici ca a luat mita, ca a comis abuz in serviciu sau ca a facut marturii mincinoase. Toate acestea vor trebui demonstrate in fata instantei de judecata. Pana atunci aveti incredere in Justitie si lasati probele sa vorbeasca, nu politicienii!”, suna mesajul transmis de PSD pe o retea de socializare.

Vasilescu: <<Kovesi se plange ca e abuzata de “statul de drept”! >>

Anterior, mai exact inca de seara trecuta, cand s-a afat de citarea Laurei Kovesi, a reactionat pe marginea acestui subiect di social-democrata care recent si-a retras candidatura pentru functia de ministru al Dezvoltarii si care, dupa cum se stie a fost la randul sau citata la DNA. „Am trait s-o vad si pe-asta! Laura Codruta Kovesi se plange ca e abuzata de “statul de drept”! Cand? Exact cand isi facea campanie sa devina procuror sef european… Pe bune? Sa le spuna asta celor care au fost acuzati fix in campanie electorala! Pai sa aiba incredere in Justitie, zic! Ca parca asa era slagarul “penalilor”… Si, ca sa lucram cu materialul clientului, “niste penaaaaali… vor sa conduca tara!” Bine, in speta de fata, chiar Europa! Sau “in politica nu exista prezumtia de nevinovatie (ea fiind sustinuta politic de grupul PPE), iar persoanele asupra carora planeaza suspiciuni rezonabile trebuie sa faca un pas lateral”. Am citat corect, nu? P.S. Si pe mine m-ai chemat tot ca “suspect”. Noroc ca, de la cazul meu, s-au mai schimbat metodele!”, a mentionat, intre altele, Lia Olguta Vasilescu, tot pe Facebook.

Seful PNL, scandalizat

Seara trecuta, adica la scurta vreme dupa ce Kovesi a facut public, la Europa FM, ca a fost citata la Sectia de investigare a infractiunilor din Justitie avand, din cate a anuntat chiar aceasta, calitatea de suspect intr-un dosar in care acuzatiile sunt de abuz in serviciu, luare de mita si marturie mincinoasa, liderul PNL a avut o replica transanta. „Mi se pare scandalos ca atunci cand mai sunt cateva zile pana la audierea in Comisia LIBE a Parlamentului European a candidatului roman la sefia Parchetului European, Sectia speciala de investigare a magistratilor sa initieze o ancheta penala, atat de rapid, impotriva doamnei Kovesi care, repet, este in procedura de ocupare a pozitiei de procuror-sef al Parchetului European”, a tunat Ludovic Orban. Seful formatiunii liberale a sustinut ca nu crede in coincidente in cazul de fata. „Nimic nu este intamplator pe lumea aceasta. Nu cred in coincidente si mi se pare ca este o actiune comandata politic, cu scopul clar de a pune in umbra si de a reduce sansele candidatului roman la functia de procuror-sef al Parchetului European”, a subliniat Ludovic Orban, citat pe pagina de Facebook a PNL-ului.

205 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger