AcasăNewsReactii dupa ce protocolul SRI-PG a fost facut public

Reactii dupa ce protocolul SRI-PG a fost facut public

Odata ce Serviciul Roman de Informatii a facut public, pe site, protocolul de colaborare semnat in 2009, intre SRI (condus la acea vreme de George Maior) si Parchetul General (in fruntea caruia se afla actuala sefa a DNA-ului, Laura Codruta Kovesi), in spatiul public au aparut reactii.

Una dintre ele ii apartine parlamentarului Liviu Plesoianu, cunoscut, intre altele, drept membru al asa-numitei Comisii „Sufrageria”. Social-democratul atrage atentia, intr-un scurt mesaj pe Facebook, asupra unuia dintre articolele prevazut de protocolul de 18 pagini despre care opinia publica a flat vineri in jurul pranzului. „#Protocolul Kovesi-Maior… Mare atentie la Art.22!!! Acolo este cheia! Care au fost acele „cauze complexe”, cate „planuri comune” au fost elaborate și ce continut au avut, ce „sarcini” le-au revenit „partilor”….Cat despre cine ar trebui sa raspunda, scrie negru pe alb chiar in Protocol: totul era aprobat de catre conducerea celor doua institutii!”, suna mesajul postat de Plesoianu.

Totodata, senatorul Serban Nicolae a pus accent pe doua dintre articolele din respectivul protocol – 14 si 16. „Veti observa un lucru foarte important (…) investigatii facute de SRI in cauze penale nu exista potrivit legii (…) practic, au adaugat la lege, au completat Codul Penal printr-o hotarare CSAT si au dat competente de investigatie penala lucratorilor SRI. Aici se vede foarte clar (…) cum s-au produs acele dosare facute la comanda (…)”, a sustinut, intre altele, social-democratul, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

La randul sau, deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu, membru al Comisiei de control asupra activitatii SRI, de la Parlament, a anuntat ca s-a adresat CSM-ului. „Am sesizat chiar Consiliul Superior al Magistraturii, care sunt singurii abilitati sa poata oferi o opinie clara daca acest protocol afecteaza sau nu independenta justitiei”, a punctat acesta, intr-o interventie telefonica la Digi24.

Inca nu au aparut reactii dinspre presedintele Iohannis ori dinspre sefii celor doua Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, dupa ce acest protocol a fost facut public.

sursa foto: Facebook -Liviu Plesoianu/Serban Nicolae

329 afisari

2 COMENTARII

  1. Sa se desecretizeze si celelalte protocoale respectiv cu DGA,SIPI,IGP,IGPF. Sa vedeti minuni.

  2. Cum apreciați totuși „jocul de glezne”, probabil ca o încălzire prelungită” în scopul de a reprezenta schimbări în politică, făcut de Peșoianu și Șerban Nicolae, pe o temă așa de importantă cum este cea propusă în spațiul public de către politicieni ?
    Apreciați că politicienii Pleșoianu și Șerban Nicolae apreciază ca a fi „dosare la comandă”
    cauzele în care instanțele au prounțat decizii definitive la acuzațiile formulate ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger