AcasăNewsReactii ale liderilor europeni dupa votul de respingere a acordului privind Brexit-ul

Reactii ale liderilor europeni dupa votul de respingere a acordului privind Brexit-ul

Dupa cum era de asteptat, reactiile la nivel european nu au intarziat sa apara, odata ce Parlamentul britanic a respins acordul incheiat de catre premierul May cu liderii Uniunii Euorpene, privind iesirea Regatului Unit din Uniunea Europeana.

„Iau nota cu regret de rezultatul votului” din Parlamentul britanic, a transmis Jean-Claude Juncker, pe o retea de socializare. Totodata, presedintele Comisiei Europene a cerut Regatului Unit „sa-si clarifice intentiile cat mai curand posibil”.

La randul sau, presedintele Parlamentului European a transmis, referitor la votul din Parlamentul britanic, ca „este o veste proasta”. Tot pe Twitter a comentat pe marginea votului de marti seara si presedintele Consiliului European. „Daca un acord este imposibil si nimeni nu vrea (Brexit-n.n) fara acord, atunci pana la urma cine va avea curajul sa spuna care este singura solutie pozitiva?” s-a intrebat oficialul european.

Amintim ca au fost 432 de voturi „impotriva” acordului si 202 „pentru”, miercuri fiind anuntata o motiune de cenzura impotriva Cabinetului May.

136 afisari

2 COMENTARII

  1. Brexitul asta miroase a raborator rusesc. Dar englezii nu mai au de ales acum si trebuie sa dea inapoi. Oricum ai da-o oricum ai ocoli tot la un referendum se va ajunge si de data asta poporul pacalit va vota cum trebuie.

  2. Brexitul s-a dovedit a fi un mare fass. La fel ca si Roexit si alte idei de genul asta care se termina cu exit. Numai niste oameni cu minti bolnave pot concepe asa ceva, sa iti inchipui ca alaturi de mizeria lui Putin iti va fi mai bine decat alaturi de lumea civilizata a europei democrate.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger