AcasăNewsReactia unui arhitect: "Mai toti smecherasii patroni de localuri transforma niste spatii...

Reactia unui arhitect: „Mai toti smecherasii patroni de localuri transforma niste spatii prost ventilate, greu accesibile, greu de evacuat in niste cutii de chibrituri”

Un arhitect bucurestean, pe nume Ciprian Mateescu, se intreaba cum se fac amenajarile interioare prin cluburile si barurile din Bucuresti sau din Romania, avand in vedere ca multe dintre acestea nu respecta exigentele esentiale:


„Pentru cei care, probabil, nu stiu, exista o lege, numita 10/1995 – legea calitatii in constructii, care, printre alte Exigente Eseniale, enumera si: pct. B: Securitatea la Incendiul la fel ca si pct. d. Siguranta si Accesibilitate in Exploarare. Repet, LEGE (!) Profitand de faptul ca pentru amenajari interioare ce nu implica modificari de compartimentari interioare, interventii la structura s.a nu este necesara autorizatia de construire, mai toti smecherasii patroni de localuri, «baga frate» burete acustic de studio (vezi: http://www.proaudiostore.ro/…/35-izolatie-fonica–tratament… ), lemn si tot asa, transformand niste spatii prost ventilate, greu accesibile, greu de evacuat in niste cutii de chibrituri unde intra zeci si sute de oameni, de cele mai multe ori, cu mult peste capacitatea localului. Cum e ca legislatia sa fie lacunara? Adica, tu poti sa obti Autorizatie de Construire si avize pt schimbare de functiune, respectand initial normele… si dupa X timp sa pui si tu un «tapet»asa … din burete si lemn, ca doar clasa de reactie la foc e… incurajatoare pt ambele materiale (?!?!?!!?). Eu sunt curios de cateva lucruri: exista sau nu instalatie de detectie de fum, instalatie automata de stingere a incendiilor si/sau cai de evacuare (semnalizare luminoasa, usi cu bara antipanica etc) normate, semnalizate, pozitionate si dimensionate cf legii?  Eu, personal, as solicita intrarea in legalitate… macar acum, cand, din pacate, pentru unii este prea tarziu”.

 

author avatar
Mihai Koblenko
449 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger