AcasăNewsReactia TAROM, dupa ce avionul in care se aflau Ponta si Tariceanu...

Reactia TAROM, dupa ce avionul in care se aflau Ponta si Tariceanu a ratat prima aterizare!

Reprezentantii companiei aviatice confirma problema intampinata de catre pilotii aeronavei Tarom in care se aflau seful Guvernului si al Senatului, insa spun ca astfel de situatii, respectiv ratarea aterizarii, nu sunt iesite din comun, in conditii meteo nefavorabile.

Purtatorul de cuvant al Tarom a facut aceste precizari, dupa ce s-a aflat ca aeronava in care se aflau doi dintre cei mai importanti oameni in stat- seful Executivului, Victor Ponta, si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu- a ratat, initial, aterizarea pe Otopeni, in conditiile in care vantul sufla cu putere la acea ora, generand un efect de forfetare. De altfel, Capitala s-a aflat, cateva ore bune, sub incidenta unei atentionari nowcasting de vant. Drept urmare, comandantul de zbor a repetat procedurile de aterizare, intr-un final aparatul de zbor ajungand cu bine pe pista.

Georgeta Dinu explica, citata de ziaruldeiasi.ro, faptul ca pilotii avionului in cauza au respectat intocmai procedurile, aterizarea fiind una „ca la carte”. „Ieri (sambata-n.r) au fost, la Bucuresti, conditii meteo cu vant puternic, în rafele (cu efect de forfetare). Aeronavele sunt echipate la bord cu sisteme de avertizare care indica prezenta conditiilor meteo cu vant de forfecare si, conform manualului de zbor, procedura spune ca trebuie sa se rateze si sa se reia procedura de aterizare. Echipajul a urmat instructiunile din manualul de zbor (…) Ratarea este ceva normal, face parte din procedura de apropiere, nu este ceva iesit din comun”, a precizat Dinu.

Pasagerii aflati, sambata seara, in avionul de linie care a aterizat mai greu ca de obicei, pe Otopeni, dupa un zbor de la Cluj, ar putea vedea lucrurile cu alti ochi, unii dintre ei recunoscand ca au fost speriati de cele intamplate. Ponta si Tariceanu au revenit la Bucuresti dupa ce, in cursul zilei trecute, participasera la Cluj la un eveniment politic, mai precis la Congresul UDMR.

305 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger