Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Reactia PSD la declaratiile lui Iohannis: Deciziile CCR se executa, nu se discuta

Reactia PSD la declaratiile lui Iohannis: Deciziile CCR se executa, nu se discuta

Autor:

Nu a trecut multa vreme de cand presedintele a facut, de la Cotroceni, mai multe referiri la recent motivata decizie a Curtii Constututionale fata de decizia luata in privinta revocarii sefei DNA, revocare pe care o ceruse, in februarie acest an, ministrul Justitiei, pana ce social-democratii sa iasa public cu un punct de vedere.

 

psd 720x306 Reactia PSD la declaratiile lui Iohannis: Deciziile CCR se executa, nu se discutaMai exact, cu un amplu comunicat, in care mentioneaza, din start, faptul ca sunt de parare ca  “declaratiile iresponsabile ale presedintelui Iohannis submineaza autoritatea Curtii Constitutionale” si ca “reprezinta un atac deosebit de grav la adresa ordinii constitutionale din Romania”.

Social-democratii sustin ca “intentia presedintelui Iohannis de a pune in discutie, intr-o dezbatere publica, decizia Curtii Constitutionale constituie un act de agresiune asupra acestei institutii fundamentale pentru sistemul democratic din Romania” si subliniaza ca “deciziile Curtii Constitutionale sunt definitive si general obligatorii – ele se executa, nu se discuta! In logica presedintelui Iohannis, orice decizie a unei instante de judecata din Romania ar fi pusa in discutie, in loc sa fie de indata executata.”

“Echivaleaza cu un indemn la nesupunere

Totodata, se mai subliniaza faptul ca, avand in vedere ca aceeasi Curte Constitutionala “este singura institutie abilitata sa stabileasca interpretarea corecta a Legii fundamentale. Nimeni altcineva, nici presedintele, nici alta autoritate a statului si nici macar societatea civila, nu are dreptul sa se substituie autoritatii CCR pentru a da verdicte cu privire la respectarea Constitutiei Romaniei” si ca “prin urmare, declaratiile presedintelui Iohannis echivaleaza cu un indemn la nesupunere in fata legilor si instantelor judecatoresti din Romania. Dupa modelul presedintelui Iohannis, orice cetatean poate intarzia dupa bunul plac punerea in aplicare a unei obligatii legale, a unei amenzi sau a unei sentinte, pe motiv ca vrea sa inteleaga mai bine motivarea celor care au emis sanctiunea”.

“O minciuna

Pesedistii s-au oprit si asupra acuzatiei cum ca PSD “incearca sa amputeze puterile presedintelui”. “In acelasi registru de dezinformare si intoxicare a cetatenilor romani se incadreaza si afirmatia presedintelui Iohannis ca PSD sau CCR ar urmari „amputarea atributiilor sale”. Nu poti amputa ceva ce nu exista. Constitutia Romaniei nu confera niciun rol presedintelui Romaniei in revocarea procurorilor-sefi. Este deci o minciuna ca atributiile sale constitutionale ar fi fost restranse printr-un demers al PSD sau prin deciziile CCR”, conchid social-democratii, in comunicatul de presa.


6 comentarii to Reactia PSD la declaratiile lui Iohannis: Deciziile CCR se executa, nu se discuta

 1. cobe

  La un eventual referendum prezenta la vot va fi de 50% din numarul votantilor,sau in jur de peste,plus unul,pentru ca cetatenii nu mai vor o noua erata ca in 2012.Merg pe mana presedintelui Senatului,care se va lupta foarte moliceanu(ca pe vremea cand basinescu consuma fara cuburi de gheata) si va duce alde la peste 15% la urmatoarele doua alegeri parlamentare din 2019 si 2020.

 2. EMIGRANTUL

  Cu prostul nescolarizat.
  Te lupti putin si ai scapat.
  Dar duci o lupta colosala,
  Cu prostul care are scoala!

  https://www.cotidianul.ro/judecatoare-democratia-a-murit/

 3. ??????

  “Constitutia Romaniei nu confera niciun rol presedintelui Romaniei in revocarea procurorilor-sefi. Este deci o minciuna ca atributiile sale constitutionale ar fi fost restranse printr-un demers al PSD sau prin deciziile CCR”, conchid social-democratii, in comunicatul de presa.”

 4. ??????

  ?

 5. ??????

  “Mult zgomot pentru nimic”, William Shakespeare ,?

 6. ??????

  Deci, concluzia ar fi că președintele nu ar avea vreo decizie de la CCR de pus în aplicare, decizia CCR rămânând însă cumva și nepusă în aplicare, așa ar spune articolul publicat ce citează comunicatul de presă ?


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!