AcasăNewsReactia ministrului Educatiei dupa aflarea rezultatelor la simularea Evaluarii Nationale

Reactia ministrului Educatiei dupa aflarea rezultatelor la simularea Evaluarii Nationale

Rezultatele simularii probelor din cadrul Evaluarii Nationale nu sunt tocmai imbucuratoare. Mediile peste 5 nu trec de 44, 05 %.

In conditiile in care sambata s-au aflat rezultatele simularii probelor din cadrul Evaluarii Nationale, examen pe care absolventii scolilor generale din Capitala si din tara il vor avea de dat peste doar cateva luni, date care au scos la iveala faptul ca doar 44 % dintre elevii claselor a VIII-a au obtinut medii peste 5, ministrul Educatiei a comentat pe marginea acestei realitati.

Trebuie spus ca, din cate a anuntat ministerul in cursul zilei de sambata, rata de participare la aceste examene s-a situat la 90,71%. Dintre elevii claselor a VIII-a de la nivelul intregii tari care au dat aceste probe, 73.342 de elevi, reprezentand 44,05%, au obtinut medii peste 5 la simularea probelor din cadrul Evaluarii Nationale. Cele mai multe note peste 5 s-au inregistrat la proba de limba romana, in timp ce ponderea cea mai mare a notelor de trecere, mai exact cele de peste 5, s-au inregistrat in Capitala, 60,57%, in Braila – 58,50% si Cluj – 55,33%, dupa cum se precizeaza in comunicatul ministerului.

In fata acestei situatii, ministrul Adrian Curaj a pus accent pe nevoia ca profesorii sa lucreze, la clasa,  cu scolarii care se pregatesc sa sustina Evaluarea Nationala, astfel incat deficientele constatate sa fie depasite. „Simularile evaluarii nationale ne arata o imagine care nu poate sa nu ne ingrijoreze. De aceea, cred ca este extrem de importanta munca fiecarui profesor cu elevii sai de clasa a VIII-a, astfel incat acele planuri de remediu individualizate sa fie cu adevarat un efort de invatare”, e de parere ministrul, dupa cum reiese dintr-un mesaj pe care l-a postat pe contul sau oficial de Facebook.

foto: gov.ro

223 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger