AcasăNewsRazboiul Justitiei cu Justitia: cand hotii ancheteaza hotii!

Razboiul Justitiei cu Justitia: cand hotii ancheteaza hotii!

Generalul SRI Dumitru Dumbrava, initiatorul campului tactic: “Cea mai mare satisfactie a mea este sa arestez si sa trimit la puscarie!“

Scandalul protocoalelor secrete incheiate de SRI cu institutii de drept ale statului nu este chiar asa de nou precum se crede. Sunt niste ani de cand s-au tras primele semnale de alarma. Se vorbea de niste intelegeri secrete, nimeni nu stia ce contin si, la prima vedere, erai tentat sa crezi ca sunt fumigene lansate aiurea pe piata. SRI nu recunostea nimic, iar Parchetul, DNA, CSM & Co. erau lovite de o pudibonderie suspecta. Nu fac ele chestii din astea, deci, nici in zona asta nu existau asemenea nebunii. Si atunci, unde?

Generalul SRI Dumitru Dumbrava initiatorul campului tactic Cea mai mare satisfactie a mea este sa arestez si sa trimit la puscarie

Dupa un timp, s-au limpezit apele si protocoalele au inceput sa iasa la iveala. Nimeni dintre cei implicati, atunci, in constructia si semnarea lor, acum nu mai este in stare sa explice cu ce scop s-au incheiat si, mai ales, cui anume au folosit. Altii, in schimb, nu pot sa spuna nici de ce au mintit, negandu-le existenta.

Ce mai conteaza?

Inca de la desecretizarea primului m-as fi asteptat la o reactie virulenta a societatii. Aiurea! Asta e numai in filmele de Oscar. Cu exceptia presei,  si nici aia toata, nimeni nu a facut scandal. Doar doua televiziuni, poate trei, au tocat subiectul si inca il mai toaca marunt, alaturi de putine ziare din cele foarte putine ramase. Ceilalti, in majoritatea lor, se prostitueaza in abordari tehniciste sau neutre, in explicatii care frizeaza logica si bunul-simt, incercand sa ascunda sub pres o mizerie istorica. Nu vreau sa dau nume, mi-e prea scarba de nechematii care tin condeiul in mana. In schimb, daca vreun neghiob omoara doi pui de foca, televiziunile si ziarele astea se umplu de imagini sangeroase si de comentarii docte. E subiectul care vinde. Ca niste grupuri de oameni au reusit sa dea o tara peste cap si si-au impaturit-o in buzunar nu conteaza. Tradarea unei tari nu vinde nimic.

Avem protocoalele. Si ce daca?

Parlamentul a avut reactii pe masura. Pe masura lui, fireste. Palide, duplicitare, mormaite printre dinti, fara curaj sau lipsite de continut. Cu exceptiile de rigoare, evident, dar revoltator de putine. Nu trebuie sa mire pe nimeni lentoarea lucrurilor. Este ca atunci cand Guvernul iti instituie o taxa prosteasca si, cand UE spune ca e abuziva si trebuie returnati oamenilor banii, brusc se fastaceste. Desi i-a luat o jumatate de ora sa o impuna, ii ia doi ani sa anunte ca-ti vezi banii inapoi. Nu pe loc, ci in transe pe cinci ani. In fine, protocoalele au aparut. Nu toate, ci doar cateva din cele peste 60, cate se spune ca ar fi in total. Si ce facem cu ele? De ce ne-am agitat atat? Doar ca sa ne convingem ca exista?

Voi ne luati de prosti?

Teoretic, dosarele in care exista suspiciuni ca SRI si-a bagat coada ar trebui scoase de la naftalina. Cele care sunt pe rol ar trebui reanalizate. Probele banuite ca ar fi fost masluite ar trebui eliminate si cauzele rejudecate. Acolo este vorba de vietile unor oameni, de libertatea lor jucata ca la barbut, de condamnari abuzive si de o bataie de joc neimaginabila. Cine sa faca asta? In cazul lui Dragnea, bunaoara, Inalta Curte a trimis adresa la DNA, prin care sa i se comunice ce probe au fost stranse cu ajutorul SRI si cum au fost obtinute. Si DNA ce sa raspunda? Vai, ne scuzati, dar nu ne-am dat seama? Voi chiar ne credeti tampiti? E doar un exemplu. Nu stiu in alte dosare cat de mare e potlogaria. Teoretic, in toate cele la care DNA se impauna, in comunicate, ca au fost realizate cu sprijinul SRI. Ce procuror vine acum sa recunoasca la ce magarii s-a pretat sau cine si cum l-a fortat sa le faca? Si cine sa-l intrebe ce si cum? Judecatorii? Care? Sau colegii lui, procurorii, la fel de prinsi in acelasi sistem de strivit existente la ordin?

Sfintele Mironosite SRI si DNA

Eu, unul, imi rezerv dreptul de a nu crede in raspunsurile SRI. Ale DNA, nici atat. Cine e dispus sa ia de bun ca a fost vorba numai de inregistrari legale? Altceva, nimic? Niciun biletel dat la instanta? Nicio vorba inainte de judecata finala? Nicio influenta? Nicio proba audio in care impricinatul spune una si pe transcriere apare altceva? Terminati cu prostiile astea de adormire a natiunii. E ca si cum hotul ar ancheta alt hot si, la final, spune ca e curat ca lacrima.

author avatar
Valentin Boeru
2.551 afisari

2 COMENTARII

  1. Nu s-a scandalizat nimeni la desecretizarea primelor protocoale , pentru că marea masă a oamenilor , inclusiv IT-iștii și TFL-iști care se cred de alt nivel intelectual, nu au pregătirea care să-i facă să înțeleagă implicațiile pe termen lung a unor protocoale formulate in adăugarea și completarea legi , act nelegal , deoarece numai parlamentul sau guvernul au drept de legiferare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger