AcasăNewsRazboiul din Siria a intrat in „clandestinitate”

Razboiul din Siria a intrat in „clandestinitate”

Lansator de rachete, in dotarea FSA

Armata lui Bashar al-Assad a inceput o ofensiva asupra pozitiilor Armatei Siriene Libere (ASL)  pentru a-i taia „principala sursa de alimentare cu arme” dinspre Liban.

Lansator de rachete, in dotarea FSA

In timp ce agentiile de presa anuntau ca orasul strategic Al Qusair a fost recucerit la data de 19 mai de catre armata lui Bashar, impreuna cu trupele Hezbollah, spitalele din Beirut se umpleau cu raniti.

Mitralierele FSA, folosite in luptele din jurul Hama

Lupte pentru ruta spre Liban

Peste 20 de morti numai din randurile luptatorilor libanezi Hezbollah si peste 70 de raniti din randurile acestei organizatii au rezultat din lupta de la Al-Qusair, la zece kilometri de granita cu Libanul. Orasul este strategic atat pentru aprovizionarea cu arme a FSA – ruta veche, nesigura si riscanta – cat si pentru aprovizionarea cu trupe si arme iraniene si Hezbollah, pentru armata lui Bashar. Concomitent cu luptele pentru cucerirea orasului, s-a tras si asupra unei patrule israeliene din Inaltimile Golan, plus cateva rachete in Muntele Hermon, de „control”. Suspect, Israelul n-a ripostat. Caderea Qusairului in mainile lui Bashar inseamna pentru Israel „unda verde” de atac, asa cum a anuntat Netanyahu, ca nu va permite Hezbollah sa devina un risc.

FSA, mai bine inarmata

Toti marii „jucatori” geopolitici par a fi preocupati numai de intrunirea de la Geneva, unde vor sa-i aduca la discutii pe reprezentantii opozitiei siriene si pe cei ai regimului. Si totusi, pe sest,  FSA a inceput sa primeasca arme mai bune. Activistii sirieni din interiorul tarii anunta ca s-au unit majoritatea gruparilor ce lupta impotriva regimului, iar actiunile lor sunt mai eficiente. Pentru Al-Qusair continua luptele, in timp ce frontul revolutionarilor a cucerit  cinci orase si localitati din jurul Hama.

[youtube]IuRXAVgm06I[/youtube]

author avatar
Adina Mutar
391 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger