AcasăNewsRazboiul de 60-90 de zile din Orientul Mijlociu

Razboiul de 60-90 de zile din Orientul Mijlociu

Marina SUA, pregatita de atac

Liderii Comitetului american pentru Relatii Externe al Senatului au cazut de comun acord asupra formularii autorizatiei de interventie militara in Siria, ce va fi supusa votului Congresului.

Liderul republican al Comitetului, Bob Corker, si presedintele, democratul Robert Menendez, au ajuns la un compromis: razboi de 60 de zile cu posibilitate de prelungire inca 30! Adica, „limitat”!

Marina SUA, pregatita de atac

Fara trupe terestre in Siria

Punctul forte al autorizatiei este ca aceasta interzice prezenta in Siria a trupelor terestre americane „in scop combativ”! Obama va trebui sa se consulte cu Congresul in privinta oricarei negocieri privind conflictul din Siria, inclusiv in privinta formelor de acordare a „asistentei” grupurilor anti-Assad care lupta in Siria. Cererea pentru prelungirea „loviturilor limitate, precise” cu inca 30 de zile se va face pana cel tarziu cu cinci zile inainte de expirarea celor 60 de zile initiale! „Ne-am asigurat ca raspunsul dat regimului lui Assad pentru utilizarea criminala a armelor chimice este marginit, concentrat si limitat in timp”, a declarat Menendez.

SUA si Rusia se „dueleaza” nuclear

„O scurgere” de informatii dinspre partea americana atragea atentia ca de la Comandamentul Fortelor Aeriene Dyess au fost transferate in cel mai mare secret (din categoria „secret, secret, dar sa stim si noi!”), fara niciun ordin scris, capete de rachete nucleare. Militarii implicati in transfer, autorizat verbal de comandantul bazei Dyess, erau de la DERMO, o baza de operatiuni speciale din Florida. Anterior, o serie de bombardiere B-1 si B-2 au decolat de la Dyess si nu s-au mai intors. Si ca sa nu creada nimeni ca ar fi vorba de Triunghiul Bermudelor, sursa „scurgerilor” a mentionat ca aceste miscari au de-a face cu razboiul din Siria si tensiunile dintre rusi si americani. E adevarat ca a aparut un profesor de la Universitatea din Moscova care a zis ca „cei care vor interventie militara in Siria este posibil sa se trezeasca in fata unei situatii nucleare instabile”. A se citi „Strategia conflictului”! Insa Putin cu gura lui a declarat ca „Rusia nu se va angaja in niciun conflict armat legat de Siria. Stim ce avem de facut, avem planurile noastre”! Si a facut o oferta de vanzare a sistemului S-300, „care e mai bun decat Patriot”, daca tot nu-l mai livreaza Siriei.

author avatar
Adina Mutar
294 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger