AcasăNewsRazboi Rece la Cercul Arctic

Razboi Rece la Cercul Arctic

Fortele canadiene desfasoara ample exercitii miltare in zona arctica

Regiunea Cercului Arctic detine, conform unei evaluari a US Geological Survey, 13% din rezervele mondiale de petrol si 30% din cele de gaze naturale.

Fortele canadiene desfasoara ample exercitii miltare in zona arctica

Incalzirea globala o fi prezentata drept „ciuma”, dar pentru unii este o adevarata „muma”. De petrol.

Orientul Mijlociu se „raceste”

Mult anuntatul razboi din Orientul Mijlociu, cu toata desfasurarea de forte, se racoreste. Israelienii au anuntat suparati ca SUA au ajuns la o intelegere cu Iranul, peste capul tuturor, angajand negocieri prin canale secrete asigurate de Paris si Viena. Intelegerea autorizeaza Iranul sa pastreze 1000 de centrifuge de imbogatit uraniu cu 3,5 la suta puritate si sa renunte la imbogatirea pana la 20 la suta, care ar permite obtinerea de arme nucleare. Observatorii ONU se afla in Siria, unde ar fi trebuit sa se asigure de respectarea acordului de incetare a focului, desi asista la un „spectacol” total diferit. Peste toate aceste „detalii”, circula zvonul ca arabii nu mai cumpara euro, ci dolari! De ce a crescut miza dolarului, dupa ce economisti de renume ii facusera parastasul? Pentru ca se anunta un nou „razboi” si anume goana dupa comorile existente in subsolul arctic.

Exercitiile militare se muta la Polul Nord

Incalzirea globala faciliteaza exploatarea bogatelor resurse naturale din zona arctica. Deja, acolo, nemediatizate, s-au intensificat exercitiile militare. Luna trecuta, in Norvegia s-a desfasurat una dintre cele mai mari operatiuni militare din zona, la care au participat 16.300 de militari din 14 tari. La inceput anului, SUA, Canada si Danemarca s-au reunit in exercitii militare comune. La o baza canadiana, a avut loc o intalnire de mare taina a unor lideri militari din sapte „puteri arctice”: Canada, SUA, Rusia, Islanda, Danemarca, Suedia si Finlanda. Rusia a creat deja „o forta militara arctica”, special pentru a apara interesele tarii in regiune.

author avatar
Adina Mutar
790 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger