AcasăNewsRazboi pentru putere in Rusia intre Putin si Medvedev

Razboi pentru putere in Rusia intre Putin si Medvedev

Fostii aliati Putin si Medvedev se bat pentru putere in Rusia

Presedintele rus Dmitri Medvedev a avertizat asupra riscului monopolizarii puterii de catre un singur om, apreciind ca Rusia a cunoscut deja „razboiul civil” din cauza unui astfel de sistem. Atacul lui Medvedev vine in momentul in care Vladimir Putin este pe cale sa creeze o larga coalitie electorala.

Fostii aliati Putin si Medvedev se bat pentru putere in Rusia„Tentativele de a concetra puterea in jurul unei singure persoane sunt primejdioase”, a declarat presedintele rus in cursul unei intalniri cu tineri parlamentari, transmisa la televiziune. „O supraconcetrare a puterii este o treaba periculoasa, mai ales in tara noastra care a cunoscut astfel de lucruri in repetate randuri si care au dus fie la stagnare fie la razboi civil”, a continuat Dmitri Medvedev.

Vladimir Putin poarta tratative pentru o mare coalitie electorala din care sa faca parte formatiunea sa „Rusia Unita” si numeroase ONG-uri in vederea alegerilor legislative din decembrie.

Aceasta initiativa a fost interpretata drept primul pas al lui Putin catre o candidatura prezidentiala in 2012. Actualul prim ministru a parasit Kremlinul in favoarea lui Medvedev, dupa doua mandate (2000-2008), dar nu a renuntat la putere, preluand fraiele executivului. Constitutia rusa nu permite mai mult de doua mandate prezidentiale consecutive.

author avatar
A.P. Redactor
569 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger