AcasăNewsRazboi murdar in Capitala : taximetristi vs UBER!

Razboi murdar in Capitala : taximetristi vs UBER!

Inventivi, soferii de taxiuri, aflati de mult la cutite cu cei de la UBER, folosesc, de mai mult timp, o gaselnita pentru a-i elimina de pe piata. Se dau drept clienti, apoi ii reclama la politie pe motiv ca nu au autorizatie de transport de persoane.

Scenariul e  urmatorul: taximetristul comanda o masina UBER, ii spune soferului o adresa, iar in timpul cursei, colegii primului anunta agentii Brigazii Rutiere ca angajatul firmei transporta, contra cost, persoane fara a avea o autorizatie in acest sens, fapt nepermis de Legea 38/2003, care stipuleaza ca „Transportul in regim de taxi sau transportul in regim de inchiriere se executa numai de transporatori autorizati, care detin autorizatii taxi valabile, in cazul transportului in regim de taxi (…).” Ghinionistul sofer UBER poate fi dus la o sectie de politie, unde i se face proces verbal, fiind introdus in baza de date si avertizat.

Concurenta duce la atacuri sub centură

Daca este reclamat sau prins a doua oara e bun de plata, cu o amenda intre 1000 si 5000 de lei. Reprezentantii UBER au ripostat imediat, sustinand ca astfel de procedee sunt abuzuri, deoarece soferii nu au nevoie de autorizatie de transport, fiind constituiti intr-o retea de amatori, care practica asa numitul regim „ride sharing”, ceea ce inseamna ca masinile lor, personale, pot fi impartite cu alte persoane, contra cost. Dupa cum se stie clientii UBER platesc cursa prin internet  si primesc chitanta electronica, nu bon fiscal. Politia ii poate sanctiona pe soferii UBER doar daca persoanele transportate fac sesizari.

author avatar
Bogdan Borcea
1.016 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger