AcasăNewsRazboi DNA – ANAF pe TVA-ul imobiliar

Razboi DNA – ANAF pe TVA-ul imobiliar

Fiscul a pus sechestru pe multe ansambluri rezidentiale tranzactionate pe persoana fizica

Cu ceva vreme in urma, Fiscul reusise sa-i bage in corzi pe multi dintre miliardarii patriei, in frunte cu Gigi Becali si Robert Negoita, prin demersurile repetate de a-i pune sa achite  restantele de zeci de milioane de euro provenite din afacerile imobiliare.

Fiscul a pus sechestru pe multe ansambluri rezidentiale tranzactionate pe persoana fizica

Iata insa ca o sansa nesperata pentru cei „haituiti” de inspectorii fiscali, care le pusesera sechestru inclusiv pe ansamblurile rezidentiale construite, a venit tocmai de unde se asteptau mai putin.

Precedent in Justitie

Procurorii lui Daniel Morar zadarnicesc eforturile inspectorilor lui Sorin Blejnar

Si asta pentru ca, dupa cum sustine Asociatia pentru Prevenirea Abuzurilor Fiscale, DNA a dat prima rezolutie de neincepere a urmaririi penale in cazul unei persoane reclamate penal de catre ANAF pentru neplata unui TVA pe care nu-l colectase in perioada 2005 – 2007.

Sorin Blejnar

Astfel, procurorii anticoruptie dau o mana de ajutor nesperata persoanelor fizice care au vandut terenuri si apartamente in mod repetat si de  la care, inspectorii fiscali incercau sa incaseze, retroactiv, TVA. Practic, DNA s-a pronuntat in premiera intr-o astfel de speta, anihiland toate actiunile ANAF de pana acum. Iar cum pe rolul diverselor instante din tara, inclusiv a Inaltei Curti de Casatie si Justitie  se afla sute de procese privind sechestrul pus de ANAF asupra celor care au derulat afaceri imobiliare, primul „NUP” dat de DNA poate crea un precedent care sa zadarniceasca total eforturile Fiscului.

Florin Marcu

author avatar
eNational
933 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger