AcasăNewsRazboi al declaratiilor Dragnea-Ponta. Crin Antonescu: Parti din cele declarate sunt adevarate

Razboi al declaratiilor Dragnea-Ponta. Crin Antonescu: Parti din cele declarate sunt adevarate

Crin Antonescu nu a reusit sa castige increderea colegilor sai

Dupa o lunga perioada in care nu a mai aparut in spatiul public cu declaratii ce tin de sfera politica, Crin Antonescu a ales sa faca unele lamuriri ce considera ce privesc „istoria politica” a Romaniei.

Intrebat fiind in legatura cu afirmatiile lui Liviu Dragnea, cum ca primul guvern Ponta ar fi fost facut de acesta din urma cu directorul SRI de la vremea respectiva, George Maior, „si cu altii” -varianta negata, insa, de Ponta -fostul co-presedinte al Uniunii Social Liberale a spus cum au stat lucrurile, din punctul sau de vedere. Totul, intr-o interventie telefonica la postul B1TV. „Parti din cele declarate, relatate de cei doi (Dragnea si Ponta-n.n) sunt adevarate, in sensul ca le pot confirma, (…) restul nu stiu – adica lucrurile la care nu am fost de fata (…) nu am stiinta. Ceea ce stiu (…) vorbim de guvernul Ponta 1, cel de dupa caderea (…) a lui Ungureanu, inainte de castigarea alegerilor de catre USL. Este foarte adevarat – a fost un guvern care s-a format politic, era o alianta pe baza de paritare. Cel putin jumatate din Guvern a fost treaba PNL si sub nicio forma nimeni nu s-a amestecat in numiri, decizia a fost luata de mine (…). Si intr-adevar decizia si momentul relatat a constat in lunga dezbatere, cu participantii si locul pe care si dl Dragnea si dl Ponta l-au indicat – in jurul Ministerului de Interne”, a declarat Antonescu.

Fostul lider PNL a mentionat ca, desi intelegerea fusese ca PSD-ului sa ii revina numirea unui sef la acest minister si ca „in mod tacit, cumva, se stia ca Dragnea va fi titularul postului”, la momentul unei discutii la care participau atat domnia sa, cat si Ponta si actualul sef al PSD, fostul premier „a venit cu o alta varianta” – in speta Ioan Rus. Fostul partener al lui Ponta de la sefia USL nu a ascuns ca nu a vazut cu ochi buni acea numire.

Precizarile vin dupa ce Dragnea declarase, seara trecuta, la Antena 3, referindu-se la Ponta, ca acesta din urma „mi-a dat de inteles ca a facut in seara aia, in noaptea aia, Guvernul cu George Maior si cu altii”.

237 afisari

2 COMENTARII

  1. Antonescu :”Eu nu am de unde să știu dacă a fost sau nu impusă. Ceea ce știu: Ministerul Justiției fusese la vremea respectivă asumat, în Guvernul USL, (…) de PNL. Eu am propus, în numele PNL, la acel minister, în acord cu domnul Ponta, care era prim ministru și cu care m-am consultat, pe doamna judecător Pivniceru, pentru că nu era un om politic, era cu un prestigiu bine consolidat în lumea justiției. (…) Doamna a adoptat anumite principii și a pornit pe o anumită procedură, deschizând o procedură bazată strict pe criterii profesionale. (…) Fără a fi avut nimic de împărțit cu doamna Kovesi sau cu altcineva, am pornit explicit și public de la ideea că e bine totuși să se mai schimbe șefii de la Parchetul General și de la DNA, pentru că fuseseră niște ani întregi de discuții și de suspiciuni în legătură cu relațiile lor cu Traian Băsescu și așa mai departe. Procedura pornise, ceea ce relatează domnul Liviu Dragnea în această privință e perfect adevărat” .

    „La un moment dat, domnul Ponta m-a informat că a negociat formula asta cu Traian Băsescu, nu mi-a spus de altcineva. Și că el dorește să se meargă pe aceste numiri, adică numele amintite de domnul Dragnea și care au și fost până la urmă numirile respective”, a mai declarat acesta, adăugând că „nu știu dacă domnul Ponta primea vreo directivă”.

  2. Am vazut si eu ceva din cauza unei viroze ce nu ma lasa sa fiu prea atent. E greu dupa atatia ani sa vezi al 4 lea om in stat acum cu primu om in stat atunci ca au fost sapati si infiltrati de mafie si aliati strategici. As fi preferat sa nu stiu dar sa stie presedintele Romaniei CSAT Parlamentul Romaniei parteneri Ue si strategici. Dar mi-ar fi placut sa vina ieri si sa spuna:presedintele Romaniei mi-a spus la telefon ca o sa, l revoce pe Maior, Coldea o sa fie anchetat penal, Kiovesi demisioneaza a mancat sorici vechi, Ponta a fost politician iar eu imi anunt demisia din Psd ca fost om al campului doar dupa ce termin ce am vrut sa fac odata cu Crin o Românie mare unita demna puternica independenta si suverana.Din momentul asta Psd trebuie sa schimbe paradigma pt ca a fost ales sa faca asta. Altfel o sa luam zilnic trenul iar seara dupa drum obositor o sa constatam ca coboram exact de unde am urcat. Vreti sa mergem si in alte locuri? Mutati sine, gari trenuri orase uniti peroane si vagoane. E timpul. Constat mult santaj putina politica si practica. Au trecut 5 ani de atunci si seara… Gara… Observati? Ne dam jos pe acelasi peron aceiassi gara iar dimineata… Eheh iar plecam pana seara… Hai sa nergem pe drumuri si cai adevatate. Fiti politicieni nu plangaciosi. Daca nu lasati pe alții cum din onoare a facut Crin. Din momentul asta lumea stie, schimbati paradigma!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger