Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Rau iesit din matca. 70 de oameni dintr-o localitate valceana, evacuati cu tot cu animalele lor

Rau iesit din matca. 70 de oameni dintr-o localitate valceana, evacuati cu tot cu animalele lor

Autor:

La cateva ore, practic, de cand hidrologii au emis o avertizare COD ROSU, anuntand riscul major de producere de inundatii si cresteri de debite pe rauri din judetele Valcea, Gorj si Arges, autoritatile locale au considerat ca se impune luarea masurii evacuarii preventive a unui numar de aproximativ 70 de persoane.

 

inundatii 22 Rau iesit din matca. 70 de oameni dintr o localitate valceana, evacuati cu tot cu animalele lorUn anunt in acest sens a fost facut dinspre Departamentul pentru Situatii de Urgenta, din cadrul Ministerului de Interne. Masura este avuta in vedere ca urmare a faptului ca raul Bistrita a iesit din matca. Drept urmare, avandu-se in vedere faptul ca 25 de gospodarii ar putea fi afectate de aceasta situatie, s-a dispus preluarea localnicilor – cu tot cu animalele acestora – si transportarea lor intr-o zona care nu e expusa riscului de inundatii.

Locuitorii celor trei judete vor sta si orele urmatoare cu sufletul la gura, daca ne gandim la faptul ca avertizarea hidrologilor – cevizeaza bazinele hidrografice ale raurilor Oltet, Cerna si Olt- se mentine in vigoare pana la ora 20.

sursa foto: Facebook/IGSU    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!