AcasăNewsRatko Mladici a fost arestat

Ratko Mladici a fost arestat

Presedintele sarb, Boris Tadici, a confirmat ca cel mai cautat criminal de razboi, Ratko Mladici, a fost arestat. Tadici a spus ca s-a incheiat un capitol dureros din istoria Serbiei. Confirmarea lui Tadici vine dupe ce un barbat cu semnalmentele lui Mladici fusese arestat cu cateva ore in urma.

Politia sarba a arestat, in urma cu cateva ore, un barbat care spunea ca se numeste Milorad Komadici, si care avea asupra lui acte pe numele lui Mladici, scrie un cotidian din Zagreb. Arestatul urmeaza sa fie supus unor teste complete, inclusiv ADN, care vor dura trei zile.

Ratko Mladici se afla in prezent in sediul fortelor speciale ale Ministerului sarb de Interne de la Banjita, o suburbie a Belgradului.

Operatiunea secreta ar fi avut loc dupa ce autoritatile ar fi fost informate ca Milorad Komadici „are unele semnalmente ale lui Ratko Mladici si seamana foarte mult fizic cu el”, scrie publicatia Jutarnji List.

Inculpat de Tribunalul Penal International de la Haga pentru genocid si crime impotriva umanitatii pentru uciderea a 8.000 de musulmani la Srebrenita in timpul razboiului din Bosnia (1992-1995), Mladici se ascunde de mai mult de zece ani.

Fost ofiter sarb, Mladici este cel mai cautat inculpat pentru crime de razboi din fosta Iugoslavie de la arestarea, la sfarsitul lunii iulie, la Belgrad, a fostului lider politic al sarbilor din Bosnia, Radovan Karadzici.

Arestarea lui Mladici si deferirea sa Tribunalului Penal International este una dintre conditiile puse Serbiei pentru a putea adera la Uniunea Europeana.

 

285 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger