AcasăNewsRatko Mladici a cerut sa mearga la mormantul fiicei sale

Ratko Mladici a cerut sa mearga la mormantul fiicei sale

Portret al lui Mladici pe un zid din Sarajevo

Ratko Mladici, incarcerat la Tribunalul sarb pentru crime de razboi, a cerut sa i se permita sa mearga la mormantul fetei sale, Ana, care s-a sinucis in 1994, inainte de a fi transportat la Tribunalul Penal International (TPI) de la Haga, a declarat o sursa a triunalului pentru AFP.

Portret al lui Mladici pe un zid din Sarajevo

Ana Mladici s-a sinucis la Belgrad, in 1994, unde a fost inmormantata in prezenta tatalui sau Ratko. La vremea respectiva, presa afirmase ca studenta la medicina a fost impinsa la sinucidere, disperata de presiunile la care era supusa din cauza rolului tatalui sau in razboaiele iugoslave.

Mormantul Anei Mladici

Fostul sef al sarbilor din Bosnia a cerut, de asemenea, carti ale scriitorilor rusi, mai ales Turgheniev, Tolstoi si Gogol, a informat aceeasi sursa, care a adaugat ca „a mai cerut sa i se aduca un televizor si capsuni”.

Ratko Mladici, inculpat pentru genocid si crime de razboi de catre Tribunalul Penal International pentru fosta Iugoslavie de la Haga, a fost arestat ieri dimineata in satul Lazarevo (80 de kilometri nord-est de Belgrad). Tribunalul sarb l-a declarat astazi „transferabil” catre TPI, la Haga, dar avocatul sau a declarat ca va face apel la aceasta decizie.

574 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger