AcasăNewsRATB va avea banda proprie pe 28 de mari artere

RATB va avea banda proprie pe 28 de mari artere

Primaria Capitalei a decis sa delimiteze benzi speciale pentru mijloacele de transport in comun ale RATB pe 28 de artere.

Benzile vor fi amenajate pe o distanta de 48 de kilometri, iar reprezentantii Primariei Capitalei sustin ca, astfel, se vor economisi bani seriosi.

Totul a pornit de la succesul inregistrat de banda speciala introdusa pe Splaiul Independentei. Reprezentantii Primariei Capitalei sustin ca, in cazul respectiv, autobuzele din zona au inregistrat o crestere a vitezei de deplasare, de la 0-8 kilometri pe ora la 20 de kilometri pe ora. In plus, a scazut si consumul de combustibil.

La un calcul rapid, reprezentantii Primariei Capitalei sustin, conform b365.ro, ca s-ar economisi 500.000 de lei pe an pentru fiecare linie de autobuz in parte gratie benzilor speciale.

Iar acestea urmeaza a fi instalate, in viitorul apropiat, pe 28 de artere importante din Capitala, de la Bulevardul Magheru si Bulevardul Unirii pana la Soseaua Bucuresti-Ploiesti, Bulevardul Alexandru Obregia sau Calea Grivitei.

author avatar
Cristi Ionita
369 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger