AcasăNewsRaspunsul lui Iohannis dupa ce Laufer l-a acuzat de antisemitism dupa refuzul...

Raspunsul lui Iohannis dupa ce Laufer l-a acuzat de antisemitism dupa refuzul numirii sale ca ministru

Iohannis, nici nu ai habar ce te asteapta!

Dupa ce seara trecuta tanarul propus de PSD ca ministru al Dezvoltarii – dar a cazui numire a fost refuzata de catre Klaus Iohannis – s-a dezlantuit la adresa presedintelui, invocand un „act de antisemitism”, de la Cotroceni s-a aflat replica data de seful statului acuzatiilor formulate de catre Ilan Laufer.

„Insusindu-si cu buna stiinta un text cu acuzatii ridicole lipsite de orice fundament real, Ilan Laufer a picat testul maturitatii, preferand sa joace rolul de portavoce a propagandei toxice pesediste”, transmite Presedintia.

Iata, in intregime, comunicatul de la Cotroceni:

„Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, condamna ferm folosirea unor teme deosebit de sensibile in scop politic. Referintele la antisemitism si nazism in disputa politica sunt iresponsabile si denota grave carente de educatie, cultura, diplomatie si istorie. Relativizarea antisemitismului reprezinta o actiune periculoasa care poate genera manifestari antisemite si discriminatorii si poate incita la ura.

Insusindu-si cu buna stiinta un text cu acuzatii ridicole lipsite de orice fundament real, Ilan Laufer a picat testul maturitatii, preferand sa joace rolul de portavoce a propagandei toxice pesediste. Personajele care profereaza asemenea acuzatii scandaloase se descalifica automat si nu pot ocupa sub nicio forma inalte demnitati in statul roman.

Presedintele Romaniei considera ca aceste declaratii reprezinta un nou exemplu din retorica nociva indelungata a Partidului Social Democrat, care alimenteaza in mod constant discursul urii si tendintele xenofobe. Este inadmisibil ca memoria Holocaustului sa fie intinata cu astfel de atacuri, care servesc unor interese meschine si sunt de natura a afecta pacea sociala.

Presedintele Klaus Iohannis subliniaza ca recuperarea memoriei Holocaustului, precum si combaterea antisemitismului au constituit pentru Romania obiective prioritare in ultimele doua decenii, iar astfel de declaratii cu caracter extremist pot periclita rezultatele foarte bune obtinute de tara noastra in toti acesti ani. Romania este activ implicata in demersurile internationale de combatere a antisemitismului, fapt recunoscut si apreciat ca atare.

Pentru o mai buna cunoastere a culturii comunitatii evreiesti si pentru prezervarea adevarului istoric, Presedintele Romaniei a pledat, inca de la inceputul mandatului sau, pentru infiintarea Muzeului National de Istorie a Evreilor si al Holocaustului.

In iunie 2017, Presedintelui Klaus Iohannis i-a fost decernata distinctia „Light Unto the Nations”, cel mai prestigios premiu acordat de catre Comitetul Evreiesc American.  Presedintelui Romaniei i-a fost recunoscut astfel rolul decisiv in consolidarea democratiei si statului de drept, precum si eforturile sale sustinute in promovarea tolerantei, combaterea antisemitismului si xenofobiei, precum si pentru intarirea relatiilor tarii noastre cu SUA si Israel.”

Ce spunea Laufer

„Refuzul presedintelui Iohannis in ceea ce ma priveste este un nou act de antisemitism si vreau sa atrag atentia asupra fenomenului neincetat de antisemitism pe care l-a demonstrat, in ultimul an, presedintele Klaus Iohannis. Asa cum se stie, domnul Iohannis a avut mai multe iesiri impotriva evreilor si declaratii antisemite, a refuzat si a blocat numirea unui ambasador in Israel, dorind, pe aceasta cale, sa saboteze relatia dintre Romania si Israel. Totodata, va pot spune ca a contribuit inclusiv la sabotarea sedintei de guvern comune care trebuia sa aiba loc intre guvernul israelian si guvernul roman”, a sustinut, intre altele, Ilan Laufer, seara trecuta.

Totodata, acesta a anuntat ca va face o plangere la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.

author avatar
Andrei Coman
502 afisari

7 COMENTARII

  1. Pe Iohannis ce il califica ca presedinte al ROMANIEI;NIMIC<NIMIC<NIMIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      • Iohannis rege in sondaje, presedinte penteru al doilea mandat inca de pe acum ! Cu aceste refuz a crescut zilele astea in ochii romanilor si peste 10 % in sondaje!

  2. Iohannis a fost mandat de romani sa refuze toti incompetentii si neavenitii in guvern, isi duce la indeplinire cu maretie mandatul dat de romani. Vointa poporului nu se discuta in chitaieili penibile pe la tv.
    Laufer esti veriga slaba, la revedere! Romanii nu te vor !

  3. E debil jidanu.Daca era antijidan de ce nu a ieșit sa spună când a fost numit prima data ministru. Ca atunci era bine dar refuzat acum a dat cu mucii în fasole. Asta înseamnă decadere de caracter și manipulare grosolana. Cer expatrierea lui în patria lui.

  4. Mai sunt unii care cred ca Mutalakul analfabet nefunctional a fost votat pe bune de cetateni si nu a fost numit de stapanii Coloniei in frunte cu merkelita,ca sa le indeplineasca ordinele.Prin gesturile sale cu suficient continut antisemit a facut rau,nu guvernantilor,tarii si va mai afce.Singura nostra sansa este sa nu il ia axa Washington-Londra-Ierusalim in serios,aceste puteri stiu ca mutalakul executa orbeste ordinele merkelitei si nu vor lua contramasuri decat impotriva mercenarului de guvernator.Logica aritmetico-politica plus sociala,nu ai cum sa sari de la 2,8 milioane de voturi in primul tur de scrutin la 6,2 milioane in finala si astfel a iesit din joben raul cel mai mare ca de fiecare data in ultimii 30 de ani.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger