Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Raspunsul lui Dancila pentru presedinte: Vasilescu si Draghici, propusi din nou

Raspunsul lui Dancila pentru presedinte: Vasilescu si Draghici, propusi din nou

Autor:

Asteptatul raspuns de la Palatul Victoria, dupa ce primul om in stat i-a adresat cele doua scrisori prin care motiva de ce anume a respins propunerile de ministri pentru Dezvoltare si Transporturi, s-a concretizat intr-un document oficial transmis de Guvern catre Cotroceni.

 

dancila Raspunsul lui Dancila pentru presedinte: Vasilescu si Draghici, propusi din nouMai precis, Viorica Dancila a decis sa retrimita la Presedintie propunerile ca Lia Olguta Vasilescu sa preia sefia Ministerului Dezvoltarii si postura de vicepremier si, respectiv, ca social-democratul Mircea Draghici sa fie numit in fruntea Transporturilor.

In adresa oficiala se “precizeaza faptul ca cele doua propuneri pentru functiile de ministru – Lia-Olguta Vasilescu si Mircea-Gheorghe Draghici – indeplinesc conditiile de legalitate prevazute de art. 2 din Legea nr. 90/2001, cu modificarile si completarile ulterioare. De asemenea, persoanele propuse nu se gasesc in unul dintre cazurile de incompatibilitate prevazute de Legea nr.161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, cu modificarile si completarile ulterioare”.

Totodata, din comunicatul Executivului, remis in urma cu scurta vreme, reiese ca sefa Guvernului face, totodata, referire la interimatele de la ministerele in cauza, asigurate de catre Rovana Plumb – Transporturi si, respectiv Eugen Teodorovici – Dezvoltare. “Avand in vedere faptul ca cele doua propuneri respecta toate conditiile prevazute de Constitutia Romaniei, republicata, si de legile organice aplicabile, reiterez solicitarea de emitere a decretelor prezidentiale de numire a doamnei Lia-Olguta Vasilescu in functia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, si a domnului Mircea-Gheorghe Draghici in functia de ministru al Transporturilor si, totodata, sa inceteze efectele Decretului Presedintelui Romaniei nr.46/2019 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar si ale Decretului Presedintelui Romaniei nr.47/2019 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar”, se mentioneaza in documentul transmis Presedintiei de catre premierul Dancila.


1 Comentariu la Raspunsul lui Dancila pentru presedinte: Vasilescu si Draghici, propusi din nou

  1. un mizantrop

    Ce tumbe trebuie sa mai faca-n public, de cate ori sa mai arate fundul gol poporului, ca, in sfarsit, sa ceara cineva o expertiza psihiatrica?! La cati bani dau statului roman, fara sa beneficiez de nimic in schimb, prin forta imprejurarilor, eu sunt de acord sa subventionez controlul de specialitate, macar sa stim si noi…E incredibil cum un popor inteligent are parte, la distanta de trei decenii, de acelasi blestem, al inadecvatului ce se pune deasupra trebii, a aluia care “stie el cel mai bine” ce-i trebuie poporului, in ciuda legilor, in sfidarea Costtitutiei si a legilor naturii…Si sa conduci o masina ai nevoie de aviz psihiatric, dar un popor?!


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!