AcasăNewsRares Bogdan si fudulia de la miezul noptii

Rares Bogdan si fudulia de la miezul noptii

Rares Bogdan, un talent in expansiune, care se varsa pe covorul de sub televizor

Lucrurile cu adevarat inaltatoare nu se intampla oricui si in orice fel, ci numai spiritelor alese. Pe mine, bunaoara, nu m-a sunat niciodata Budulea Taichii. Si nici Iohannis sau Grigore Cartianu. Bine, cu astia nu vorbesc eu, n-am ce. De Trump nici nu mai discut, ca nici asta nu suna. In schimb, pe patriotul fara numar-fara numar Rares Bogdan, il suna nici nu te astepti cine. Asta inseamna sa fii spirit ales si sa te stie toata lumea, de la ceasul comunal din Rastoaca si pana la Statuia Libertatii. Chiar, o fi ceas la Rastoaca?

Rares Bogdan un talent in expansiune care se varsa pe covorul de sub televizor

Mai vorbesc si eu noaptea, in somn, cu voci care imi spun „nu ceda, nu ceda!”, dar cred ca ma lupt cu avansurile pe care mi le fac ba Cindy Crawford, ba Claudia Schiffer. Deci, nu se pune.

Amutit si cu lacrimi pe obraji

Pe Rares Bogdan, acest Avram Iancu cu sacouri Versace si ingamfare autohtona, il suna insa  in toiul noptii o voce misterioasa, pe care tarziu a dibuit-o. Abia dupa ce, spre finalul convorbirii, si-a declinat identitatea. Era sotia bietului Ionescu-Quintus, abia plecat de la cele lumesti. „Mi s-a taiat glasul, am amutit, mi-au dat lacrimile”, zice patriotul de serviciu la datul in stamba. Bogdane, si mie! Dar numai de de la hohotele de ras pe care nu mi le pot stapani cand te iei cu dusmanii tarii de gat, in timp ce tu si Cozmin Gusa uitati sa platiti cele 24 de milioane de euro datorie la stat. De la zbaterile tale de a preda patriotismul la o televiziune pe care acelasi Gusa a incercat sa o vanda rusilor, dar a negociat atat de bine incat nici comisionul nu l-a mai vazut. De la fudulia de a crede ca Realitatea TV e cam la fel ca CNN, cand ea se zbate intre audientele de la filmele indiene si emisiunile de gatit pentru autotrofi. Sunt aia care se hranesc cu energie solara, nu e injuratura, stai linistit.

Nelson Mandela nu suna?

E telefonul care l-a facut sa nu renunte, zice el. Nu se intelege la ce. La masina cu sofer, cum are tot romanul zilier la corvoada pe bani putini? La formularile sablon bune de ametit hamesitii de propaganda ieftina? La apartamentul de la „Stejarii”, unde plateste 3.000 de euro chirie, ca orice roman cu pensie in prag de recalcurare? Sau la emisiunea aia cu lozinci? Atat de lunga, marturiseste doamna Quintus, incat venerabilul adormea. Sa nu renunte la a fi un autentic om de dreapta, spune el ca i-ar fi zis vocea. Pai sa nu renunti, Bogdane, ca dreapta e aia cu care gesticulezi cel mai bine. Despre patriotismul de dreapta, sa ma ierti, eu nu prea imi aduc aminte si nici exemple nu am gasit in Enciclopedia Britanica sau in Larousse. Poate or fi, dar nu am timp sa caut, imi pierd vremea privind la o emisiune zisa „Jocuri de putere”, obedienta Cotrocenilor si vanduta miscarilor de strada. O emisiune in care, desi te dai cunoscator al politicii, lasi Puterea sa-si faca jocurile sub tejgheaua ta de amfitrion. Sa fim bine intelesi, Bogdane. Nu sunt impotriva ta, pentru ca nu pot sa lupt contra dreptului meu de a rade. Nu pot sa fiu nici impotriva dorintei tale de a striga sa nu uitam sa iubim Romania, dar sunt cu mult mai multi cei care o iubesc fara sa strige. Si nici impotriva talentului tau de a-ti imagina lucruri nu as fi, dar nu ti-l gasesc. Pe el, pe talentul. E doar o fudulie cu niste chestii care ti se intampla numai tie. Da-mi de veste cand te vor suna Abraham Lincoln si Nelson Mandela. Sau scrie pe Facebook. Promit sa rad la fel de tare.

author avatar
Valentin Boeru
3.029 afisari

1 COMENTARIU

  1. Poate scrieti o data si despre securistul cautis… Cred ca are multe schelete in dulap…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger