AcasăNewsRares Bogdan, prapurul unui partid mort

Rares Bogdan, prapurul unui partid mort

E plimbat prin toata tara, ca sa-l vada lumea. De Rares Bogdan zic. Lui i se pare ca, de fapt, bulucul de lume a venit sa i se inchine. Ce conteaza ca singura lui batalie a fost impotriva bunului-simt? Aici e politica, maruntisurile astea nu au valoare. Ce daca ai injurat partidul care s-a zbatut pentru nasterea Romaniei moderne, i-ai dracuit liderii, i-ai facut albie de porci si i-ai trimis la lada de gunoi? Daca acum ii iubesti, popa te dezleaga de pacatul curviei, te imbraca in vesta galbena si nici in rahatul trufiei n-ai calcat, nici gura nu-ti miroase.

Inclinatia lui Rares Bogdan catre politica a aparut in momentul in care PNL si-a dat seama ca pleaca la lupta fara cal, fara sabie si fara stindard. Cum ar fi putut castiga partidul lupta de la europarlamentare fara un simbol? Fara o vuvuzea care sa tipe cel mai tare impotriva adversarilor? Asa ca, dupa cugetari politice de care Iohannis nu avea cum sa fie strain, norocul a aratat cu degetul spre el, lingusitorul de la Realitatea TV.

Impins de vremuri

Prin ce se face remarcat debarcatul de la Cluj intr-o lume in care il speriau metroul si Gara de Nord? Prin abnegatia de a se face util cand nu i-o cerea nimeni, prin vorbaria goala in folosul cui marcheaza la interes. N-a recunoscut-o niciodata, dar se vede ca i-a placut sa fie in centrul atentiei. Sa-l vada lumea, sa-l stie si sa arate el tuturor cu cine sta la masa. Din centru, centrul atentiei carevasazica, a ajuns in fata. E in fruntea partidului. Nu presedinte, caci sacalii liberali batrani nu suporta si a doua umilire.

Spalarea nesimtirilor prin oferirea florilor

Este steagul sub care se aduna restul gastii de demagogi. El crede ca ii poate mobiliza pe toti cu chiotele lui de fecioara fugarita prin tufisuri. Nu vede, insa, ca este prapurul unui partid intins pe dric, pe care doar vremurile astea bezmetice il mai imping inainte.

Strigatul de lupta „Jos Dragnea!”

Prestatia „steagului de mort” este in armonie deplina cu programul PNL. „Jos Dragnea”! Bine, jos, si dupa aia? Ce mai contine platforma liberala? Desfiintarea celor 120.000 de pensii speciale imediat cand ajung ei la putere, buciumeaza Rares Bogdan peste multimea de gura casca stransa cu autobuzul pe la mitinguri. Numai ca mascariciul politic nu spune si ca liberalii vor ajunge la putere doar daca, milostivindu-se de cei dusi cu mintea, Iisus va mai face o minune precum cu Lazar. Si, de asemenea, ori nu stie ori ii e teama sa o spuna, pensiile astea nu sunt chiar atatea cat crede el, ci doar un pic peste 9.000. Diferenta pana la 120.000 se pierde in negura gandirii imbracate in vesta galbena.

Programul „Puneti parul pe ei”

Doar pentru atat se agita Orban si Rares Bogdan? Doar pentru atat sa le voteze lumea reprezentantii in Parlamentul European? Vreo politica de bunastare pentru romani? Vreun plan pentru transformarea Romaniei in a saptea putere economica europeana, cum gandesc adevaratii liberali, stransi in ALDE? Vreo socoteala pentru o justitie dreapta? Sau tot cu Kovesi si urmasi de-ai lui Lazar defilam prin Europa? Vreun program pentru protectia fortei de munca romanesti, care sa impiedice exodul inteligentei? Nu. Deocamdata avem doar programul national „Sa punem parul de ei”, devoalat de Orban. Ca e vorba doar de pesedisti sau si de altii, chiar nu conteaza. Atat a putut sa gandeasca, atat a spus.

Cine voteaza morti?

Plimbat ca sfintele moaste prin tara, Rares Bogdan isi face de cap gadiland multimea la buricul istoriei. Rectific, nu ca sfintele moaste, pentru ca baietasul asta scapat la smantaneala politicii nu are nimic sfant in el. Plimbat, deci, ca prapurul de mort, s-a gandit sa-i sensibilizeze pe brasoveni ca, in 1987, de acolo a pornit prima revolta anticomunista. Mars la istorie – urmeaza un apelativ pe care nu-l pot reproduce – si vezi ce faceau minerii in 1977, in Valea Jiului, de tremurau budigaii in care partidul comunist isi ascunsese dosul vulnerabil. Doar atat poate partidul asta liberal? Nu, mai poate si altele. Sa injure femeile, ca a doua zi sa le dea flori ca si cum nu se intamplase nimic. Si mai poate sa-si aduca aminte de moldoveni, dar nu oricand si oricum, ci numai cand e vorba de voturi. E un partid de demagogi? Nu, Doamne fereste. Mortii, cu fata in sus pe catafalc, nu mai pot deschide gura.

author avatar
Valentin Boeru
2.839 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger