AcasăNewsRares Bogdan, fochist pe locomotiva prezidentiala

Rares Bogdan, fochist pe locomotiva prezidentiala

Cum poate schimba Rares Bogdan imaginea Partidului National Liberal? In niciun fel. Unui partid lipist de idei, fara program si fara o platforma coerenta nu ii mai poti inviora nimic. Cu oricata apa sfintita i-ai da pe frunte si la tample, efectul ramane acelasi. Zero. Partidul sucomba lamentabil sub povara propriei neputinte de a face diferenta intre doctrina Bratienilor si liberalismul de tejghea promovat de Ludovic Orban. Si atunci, de ce a mai fost adus Rares Bogdan? Din disperare ca PNL este la un pas de a face cea mai proasta figura la alegerile europarlamentare.

In realitate, Bogdan, ziaristul care inca se poticneste in limba romana, crede ca, bagand carbuni in focarul locomotivei prezidentiale, o va urni din loc. Nu are cum, e ruginita si blocata in depoul demagogiei si prostiei politice. Pe mine ma amuza ca hotii i-au furat si rotile, iar el habar n-are. Oficial, e chiar convins ca PNL va castiga europarlamentarele, mai ales daca se filmeaza si se transmite in direct cand spune asta. In taina insa, e mai convins ca nu i-ar strica vreo 16.000 de euro in buzunar, ca parlamentar european.

Un soi de Bula

Cine i-a urmarit discursul de acum cateva zile, de la lansarea lui in politica, nu avea cum sa nu constate ca patriotul de mucava a venit cu vechituri, cu carpeli. Acelasi show de proasta factura, fals, cu oscilatii intre grotesc si aburirea mintii. Au lipsit doar Horea, Closca si Crisan, moartea lui Mihai Viteazu si tropaitul calului lui Avram Iancu in spatele scenei. Era un fel de „Jocuri de putere”, varianta pentru PNL. Din motive inca neaflate, nu se stie de ce trubadurul Feleacului nu i-a pomenit pe Badea Cartan, pe Mircea cel Batran sau Bricul Mircea si pe nevasta potcovarului din Sulighete.  Exista si liberali care au convingerea ca Rares Bogdan are abilitati de comunicare. Da, in special cand a mutat Strasbourg in Belgia, cand „romanii din Londra s-au baricadat in Ambasada de la Paris” si cand ne-a facut pe toti „o specie aparte, un soi de Bula, o specie cu degetul mare opozabil”.

Romani, iubiti Europa!

Cu mici exceptii, nu mi se pare ca limbajul lui l-ar depasi in eleganta pe cel al lui Ludovic Orban. Sau pe cel al lui Iohannis. Aceeasi tendinta de a se situa impotriva romanilor. Mascariciul ignora complet ca fiecare are dreptul la o optiune politica. Nu se poate asa ceva, toti trebuie sa gandim dupa cum vrea el, sa iubim Uniunea Europeana, singura cale pe care trebuie sa o urmam. Nu sunt vorbe noi, sunt cuvintele lui Orban si Iohannis, acum plimbate pe cerul gurii si de jalnicul politician scapat de tac-su mare in Bucuresti, cand a intins harta pe perete. Un politician de duzina, evident, care va avea surpriza sa constate ca la Bruxelles sau Strasbourg nu tine vrajeala asta ieftina cu care i-a ametit de creieri pe cei 1.000 de telespectatori plictisiti ai emisiunii lui jalnice. Europei nu-i plac vorbele astea cu Romania, cu istoria ei, cu luptele ei pentru independenta, cu frontiere, cu patrioti care s-au batut cu regi sau imparati din Vest. Si atunci, Bogdane, cand ai fost tu cel mai mare patriot? Cand pacaleai lumea la televizor cu romanismul tau sau cand vei incepe sa torni povesti ca formele timpurii ale Uniunii Europene au aparut inca din vremea cand Iancu de Hunedoara juca Popa prostu’ cu negutatorii din Viena?

In politica mai trebuie si politica

Sansele lui Rares Bogdan de a ridica PNL de la bordura si de a-l face sa mearga macar in genunchi sunt minime. Partidul nu mai are ce sa ofere, dincolo de un bonus pentru lustruitorii botinelor lui Iohannis. Liberalismul lui Orban se dovedeste sterp, iar ceea ce arunca pe piata sunt doar cadre cu garda veche de baroni, scosi din minti ca rapsodul Feleacului le-a luat fata. In fond, este mutarea prin care Cozmin Gusa si-a facut curatenie in ograda. L-a convins pe Rares Bogdan ca liberalismul este viitorul luminos al lui si al omenirii, iar el isi directioneaza postul de televiziune catre o alta zona politica. Una de care Napoleon de Manastur nu se poate apropia sub nicio forma. Nu stiu daca a fost gandita de el miscarea asta, de Gusa zic, dar in scurt timp, foarte scurt, vom vedea cum Realitatea TV va schimba macazul. Iar Rares Bogdan, imbatat de iluzii, va baga carbuni in locomotiva lui Iohannis, sperand nici el nu stie la ce. Daca Orban va pierde dezastruos la europarlamentare, si nu e greu, patriotul de ocazie se va compromite iremediabil. Si nici asta nu e greu. In politica, nu sunt de ajuns pupatul in fund si temenelele. Mai trebuie si politica, nu povesti si reportaje cu Tinutul Sasilor, ca sa-i cada bine la lingurica lui Iohannis.

author avatar
Valentin Boeru
2.387 afisari

13 COMENTARII

  1. Trei mercenari se leganau pe o panza de minciuni bine tesuta si daca nu s-a rupt,inca,s-a urcat si un trimis al stapanului Coloniei.Aceasta panza foarte subreda se va rupe pe 26 mai 2019,iar daca inaltimea ei este mare,prea mare,vor avea loc tragice accidente.

    • Fanica Glont , noi , mankurtii , suntem devotati , promit sa execut ceea ce mi-ai transmis ! In prima vizita care o face Rares Bogdan in Transnistria , am sa ma conformez si am sa-l tuc tandru , direct pe pupila ochiului dosnic maron .

      • Anonymous , si eu sunt patruns de aceleasi sentimente profunde pentru Rares Bogdan , sa nu indraznesti sa-ti pui siliconul din botox in fundatura ochiului magic inaintea mea ca te asteapta tragice accidente , am placile dezinfectate cu apa de colonie indoita cu samagon . Stai la rand si-asteapta cu smerenie , exaltatule !

  2. Un latrau la vant Rares asta,un lingau scarbos care isi deningreaza tara,numai cand ii vezi ranjetul te apuca greata,nu mai merita sa vorbim despre el.Si in ala ordine de idei,felicitari pentru postul B1 Tv,pentru trioul formidabil adus pe 17 03 2019 pe platou,ca sa vada romania cine vrea sa conduca tara….LAMENTABIL…..Bravo Manastrie te-ai facut de cacao,dar rau de tot

  3. Recunosc , NU SUNT ROMAN , sunt un LATRAU la vant si un LINGAU scarbos care supravietuieste din postari platite la norma . Sunt CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL , activ pe facebook , o vuvuzea mankurta si un agent provocator ce taie frunza la caini prin presa romaneasca . Imi cer scuze pentru ca sunt obligat sa bat campii , daca nu postez , nu supravietuiesc . Stau nasol si cu bibilica , am fugit de la trilibau si am labuit laptop-ul dupa care postez in prezent . Revin sa va delectez cu gogosi rasuflate si sa va amuz cu ghidusii .Tot inainte ! Kak zakalialasi stahl ! La noi , in Transnistria , ploua cu carnati zbarliti , mi-e o foame …., n-ar strica niste lactate garnisite cu propolis natur …mmmmm…o delicatesa ….

  4. Rares Bogdan- un rahat cu pene,nu va aduce PNL-ului nici macar 3% ! V-o spune un vechi PNL-ist.

    • Mentionez ca sunt un rahat cu pene , acelasi Constantin Moldovean Tiraspol , alias Anonymous si ce alte pseudonime imi vor mai trece prin cap . Recunosc , sunt gurmand , halesc non-stop omleta maron , medicii mi-au spus ca bulimia mea avansata se trateaza cu zeama de coparseu .

  5. Eu nu vreau sa-l dezamagesc dar Lenin nu mai poate fi resuscitat. E el, Lenin da nu mai tacane inima…
    PnL-ul venea in urma unei elite boieresti extrem de bogate si extrem de culte si extrem de credincioase dar extrem de nationalista si extrem de unioniste. Vedeti voi pe Blaga in Biserica? Vedeti voi pe Zigfrid vorbind de unirea cu Basarabia?Vedeti voi pe Turcan vorbind de dinastia Bratienilor in devenirea Romaniei Mari. Vedeti voi liberali in afara de speculanti politici?Vedeti voi pe securistul Stolojan vorbind de Dumnezeu? Vorbeste Orban de unire cand liberalii au fost decimati pentru idealuri? Vedeti voi o patura bogata in PNL gata sa – si vanda averea chiar cu pretul vietii in propasirea natiei romanilor? Hah… Vedeti voi pe lidera Ghiorghiu ca bate universitatile in racolarea tinerilor genii in scolirea lor afara si aducerea studentilor pentru folosul neamului romanesc…
    Deci nu mai vorbiti va rog de Pnl.
    Vorbiti de formatia NL sau LNP sau NLP sau NPL… dar nu PNL.
    O seama de scursuri neomarxiste umpluturi sinecuriste epicuristi vamesi si multi odori securisti, altii securisti isi ascund caninii sub lana de oaie.
    Altfel o seama de inculti care l-au mai condamnat o data pe liderul lor Bratianu la moarte!

  6. Parjoala , ai dreptate pana la un punct : Vezi in oglinda retrovizorie o alternativa cu ceea ce se intampla in actuala guvernare ? De ce nu balmajesti nimic si de ” scursurile neomarhiste umpluturi sinecuriste epicuristi vamesi si multi odori securistice isi ascund caninii sub blana de oaie ” care sunt acum la putere ? Faci propaganda pentru Alianta 2020 USR-PLUS ? Daca e asa , FELICITARI , romanii te aplauda , sigur nu mai poate fi resuscitat Lenin si nu-i mai tacane inima ! Da-i inainte , mai ridici cu 2-3 procente cota USR-PLUS , sa moara dusmanii si mankurtii de oftica ! Hihihihihi……

  7. Eu vorbeam de neomarxisti si nu de postmarxisti. Diferenta o face ca daca unii isi reimplementeaza imbunatatit ideile ,ceilalti le da continuitatii dar nu gasesc imbunatatiri. Deci ne invartim in cerc. Nu vad alternative pentru 2-3 generatii in jur de 300 de ani.Poate sunt eu prapastios si sa fie pt 150 de ani dar cu cancerul rosu nu te joci. Cancerul rosu se transmite ereditar din tata in fiu pt cateva generatii…aia de care vorbesti sunt aceleasi progenituri dar criptomarxiste. Spre deosebire ei nu recunosc asta lucra in secret si cam greu de descoperit. Ex-fondatorul partidului lui Julian e tortionar securist.
    Mai e tratamentul naturist cu memorie dar tratamentul nu da roade la toti si nu imediat.

  8. Victimele tinere ale cancerului rosu:Boureanu, Borcea, Rizea, Cocos, Udrea, Bica, Savulescu, Portocala, Mazare, Pinalti, Codruta,Adamescu, Ghita , Coldea, Condrea etc

  9. Parjoala , bietul de tine , ai uitat sa te treci in fruntea listei si sa te victimizezi . Daca o arzi pe sistem naturist s-ar putea sa mai discutam peste 300 de ani , acum te confunda lumea cu tortionarii securisti si cancerul rosu , d-ala ce lucra in secret in vazul lumii si usor de descoperit . Vai si-amar , Bond …!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger