AcasăNews”Rapidul” PSD trece de ”halta” Tudorel

”Rapidul” PSD trece de ”halta” Tudorel

Atat timp cat ministrul Justitiei Tudorel Toader nu a reusit sa tina pasul cu programul de guvernare propus de PSD considerand ca pasii pe care ii face pe ”culoarele Justitiei” sunt suficienti, acesta a avut surpriza de a fi inlocuit. Surpriza sau nu, Tudorel Toader a fost demis, ieri, iar in locul lui este propus parlamentarul Eugen Nicolicea. Conform uzantelor, propunerea va ajunge pe masa presedintelui  Klaus Iohannis care va semna intr-un anumit timp, adica, dupa ce va citi si va intelege decizia.

Proiectele PSD pe legile Justitiei erau serioase si implicit cu multe reverberatii . Tudorel Toader si-a asumat si a lansat un OUG pe care ulterior l-a retras spunand tuturor celor care il intrebau ca ”va trebui sa mai aprofundeze” problema. Prin toate mijloacele lui Toader i s-au pus la dispozitie opiniile societatii civile si ale partidelor politice dar si programul de guvernare, asa cum a fost el aprobat atunci cand Toader a primit fotoliul de ministru al Justitiei. Astfel ca, ministrul a fost depasit de situatie si demis pentru ca intodeauna ”rapidul trece de halta”, asa cum spune un proverb. Toader va ramane insa in opinia multora ca fiind cel care a condus jocurile de pe tabla de sah si a propus-o pe ”Regina” sau ”Zeita”, asa cum i se spunea Laurei Codrutei Kovesi, spre revocare din functia de procuror general al DNA. Doar ca proiectele asumate sunt proiecte si  trebuie sa te tii de ele. Acest aspect l-au avut in vedere cei din PSD care in CEx au hotarat inlocuirea ministrul Justitiei. Urmatorul pe lista ministrilor care vor avea ”balanta Justitiei” in mana este Eugen Nicolicea. In varsta de 62 de ani, Nicolicea este un veteran al politicii romanesti, fiind deputat din 1992, adica de 27 de ani. Eugen Nicolicea are la baza o dubla profesie: inginer si jurist. A terminat atat Dreptul, cat si Facultatea de Electronica – sectia Calculatoare Electronice. Inainte de Revolutie a fost inginer pe Santierul Naval Drobeta Turnu Severin. Potrivit declaratiilor de avere, Nicolicea detine un teren in Bucuresti, trei imobile in Capitala, trei masini, o barca cu motor, ceva mai mult de 50.000 de euro in conturi si actiuni in valoare de circa 25.000 de euro.

author avatar
Ramona Feraru
166 afisari

1 COMENTARIU

  1. Regret ca TT a fost atras in subteran de catre statul paralel,nu mai conteaza prin ce metode si mijloace,cam de 6 luni s-a facut ca respecta guvernul in care a fost cooptat,daca nu dorea functia de ministru trebuia sa o refuze,acum fiind cu sacii urcati in cv a dat cu flit celor care l-au chemat sa indeplineasca dorintele coalitiei de guvernare,bune sau rele l-a inceput le-a acceptat.Este imaginea trasa la indigou a celor doi prim ministrii ce erau de fapt subordonati statului paralel,a treia teapa luat de guvernanti.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger