AcasăNewsRaniti in razboiul din Afganistan, campioni pe terenul de sport

Raniti in razboiul din Afganistan, campioni pe terenul de sport

Lupta. Eroism. Supravietuire. Renastere. Solidaritate.

Sunt cuvintele cheie a 5 povesti de viata. 5 soldati de elita ai Romaniei, toti raniti in teatre de operatii. Campul de lupta le-a schimbat complet vietile, dar Costi Slaniceanu, Marian Nicula, Eugen Manaila, Costel Stanciu si Ionut Butoi au demonstrat prin puterea exemplului ca „ce nu te omoara, te intareste”. Fiecare dintre ei a invins moartea, dar s-a ales cu sechele fizice ireversibile. O povara, ati putea spune… Dar nu si pentru ei.

Dragostea de viata si vointa acestor oameni au depasit orice asteptari. Acum s-au intors din nou la lupta. Dar nu pe terenul minat, ci pe cel al competitiilor sportive. Ciclismul, inotul, tirul cu arcul si crossul sunt acum pentru acesti soldati ancora vietii, pentru ca nu s-au complacut cu statutul de… invalizi. Din contra. au ajuns la performante pe care cei mai multi dintre noi, cei care ne socotim normali, nu reusim sa le atingem. Au ajuns suficient de pregatiti pentru a participa la Jocurile Paralimpice Invictus. Din pacate, anul acesta nu au putut fi acolo. Pentru ca pur si simplu nu au avut tot sprijinul necesar. In 2017, in Canada, se vor reuni din nou militarii raniti din intrega lume la aceste jocuri patronate de Casa Regala a Marii Britanii. iar Romania ar putea fi reprezentata cu onoare de acesti 5 invingatori. Dar au nevoie de ajutor. De ajutorul nostru. Asa s-a nascut campania „Pedalam pentru Invictus 2017”, un proiect al Asociatiei Povestasii, in parteneriat cu Invictus Romania. Realizatorul TV Adrian Maniutiu va pedala 2017 kilometri, impreuna cu prieteni, personalitati din diverse domenii, oameni de afaceri, vedete sau oricine doreste sa se alature cauzei. Ministrul Apararii, Mihnea Motoc, s-a alaturat si el campaniei si a pedalat ieri impreuna cu Adrian si o parte dintre soldatii Invictus.

Fiecare kilometru parcurs va fi apoi vandut la pretul de 25 de euro, pana se va strange suma de 50.000 de euro, necesara pentru proteze, echipamente sportive speciale, pregatire, nutritie si participarea celor  5 soldati raniti la Invictus Paralympics Games 2017. Kilometrii vor putea fi achizitionati pe Facebook, de pe paginile Asociatia Povestasii sau Adrian Maniutiu, acolo unde sunt si contorizate in permanenta distantele parcurse. De asemenea, au fost pregatite pachete speciale pentru donatiile mai mari, toate detaliile fiind disponibile tot pe cele doua pagini de Facebook. Campania se incheie pe 20 septembrie.

author avatar
eNational
147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger