AcasăNewsRamas bun, Sergiu Nicolaescu! Lacrimi si aplauze: Cortegiul funerar a plecat de...

Ramas bun, Sergiu Nicolaescu! Lacrimi si aplauze: Cortegiul funerar a plecat de la Cercul Militar

Zeci de oameni l-au aplaudat pentru ultima oara pe cineastul Sergiu Nicolaescu, sambata dimineata, in momentul in care sicriul regizorului a fost scos din cladirea Cercului Militar National din Capitala.

Urmatoarea oprire a cortegiului funerar va fi Crematoriul Vitan Barzesti. Familia lui Sergiu Nicolaescu a anuntat ca, respectand dorinta cunoscutului actor si regizor, trupul neinsufletit al maestrului va fi incinerat, in jurul orei 12.

Sicriul regretatului om de film a fost depus la Cercul Militar National din centrul Capitalei vineri dimineata. Sute de persoane au venit cu flori si lumanari, pentru ca si-au dorit sa-si ia ramas bun de la Sergiu Nicolaescu, pe care l-au urmarit in rolul comisarului Moldovan, sau i-au vazut zecile de filme pe care le-a regizat – printre ele „Dacii”, „Mihai Viteazu”, „Pistruiatul”, „Nea Marin miliardar” sau „Orient Express”.

Au venit sa-si ia adio de la cineast colegi de breasla – actorii Ileana Stana Ionescu, Anca Pandrea, Jojo (Catalina Grama), Sebastian Papaiani, Mihai Malaimare si regizorii Ioan Carmazan si Geo Saizescu, revolutionari, dar si politicieni – premierul Victor Ponta, mai multi ministri ai actualului Guvern – Mircea Dusa, Titus Corlaten, Daniel Barbu, precum si fostul presedinte Ion Iliescu si fostul premier Petre Roman.

Sergiu Nicolaescu a murit, joi dimineata, la Spitalul Elias din Bucuresti. Cunoscutul actor, scenarist si regizor avea 82 de ani.

517 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger