AcasăNewsRamas bun, Ion Lucian!

Ramas bun, Ion Lucian!

Teatrul romanesc este, incepand de sambata noapte, mai sarac cu inca un actor. Unul dintre cei mai buni, un munte de talent care a daruit scenei peste 60 de ani de viata: Ion Lucian.

Actorul a incetat din viata cu trei saptamani inainte de a implini 88 de ani, in urma unei anemii severe si a unor afectiuni grave ale aparatului repirator. S-a luptat pana in ultima clipa cu boala, avand-o alaturi pe sotia sa, actrita Paula Sorescu Lucian.

Ion Luciana absolvit Academia Regala de teatru si muzica din Bucuresti in 1945. La 18 ani, juca pe scena Teatrului National din Bucuresti, apoi a evoluat la Teatrul de Opereta Alhambra, la Teatrul Municipal Bucuresti, la Nottara, la Teatrul de Comedie. A fost fondator si director al Teatrului pentru Copii „Ion Creanga” si al Teatrului „Excelsior” din Bucuresti. In 2004 a primit titlul de Ofiter al Ordinului National al Legiunii de Onoare, o incununare a activitatii sale desfasurata in spatiul francofon. A fost distins cu Ordinul Muncii Clasa I si II, Ordinul Meritul Cultural Clasa I, Ordinul National Serviciul Credincios in Grad de Cavaler. De asemenea, la editia 2007 a Festivalului Comediei Romanesti, i-a fost acordat premiul de excelenta.

„Ion Lucian a fost un exemplu, a fost un partener extraordinar. Atunci cand jucai cu Lucian, erai si tu talentat, erai si tu destept, erai si tu sensibil”, spunea Stela Popescu.

Trupul neinsufletit al lui Ion Lucian va fi depus in holul Teatrului Excelsior astazi, de la ora 13.30 pana la ora 18.00, in timp ce inmormantarea va avea loc maine, la cimitirul Bellu din Capitala, pe Aleea Artistilor.

author avatar
eNational
492 afisari

5 COMENTARII

  1. Un actor si un om mare . O pierdere pentru scena si bucuria ochilor nostri . Dumnezeu isi strange langa El toti oamenii buni

  2. O un mare actor ! Pacat de el … inca mai aveam de invatat actorie de la cei din generatia de aur a teatrului romanesc!Sa se odihneasca in pace

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger