AcasăNewsRaluca Turcan anunta schimbari la varful Guvernului

Raluca Turcan anunta schimbari la varful Guvernului

Credibilizarea Guvernului impune schimbarea intregii garnituri, in frunte cu Emil Boc, sustine Raluca Turcan. Care vrea un premier “credibil si foarte apreciat”.

Opinie care, pusa in contextul zvonurilor referitoare la o iminenta schimbare la varful Guvernului, ar putea fi echivalata cu un prohod “cantat” de Raluca Turcan premierului Emil Boc. „O schimbare de premier cu unul care sa-ti ofere credibilitate maxima si o persoana foarte apreciata ar putea constitui o relansare atat pentru Guvern, cat si pentru PDL”, spunea ieri Turcan, in timp ce scena politica se framanta incercand sa afle cat timp ar mai putea rezista Boc la Palatul Victoria: o zi sau o saptamana. Conform obiceiului, atunci cand miza este extrem de mare, zvonurile s-au batut cap in cap. Concret, in timp ce unele “surse” afirmau sus si tare ca pe Boc nu-l mai prinde week-end-ul la Guvern, altele dadeau “sanse mari” (mult peste 50%) inlocuirii actualului premier, dar nu mai devreme de saptamana viitoare.

Funeriu, Tabara, Vreme si Ialomitianu sunt oricum pusi pe faras

Nu numai Boc este insa prins in moara schimbarilor, ci si subalternii sai. Mai ales ministrii Invatamantului, Agriculturii, Comunicatiilor si Finantelor, despre care se spune ca figureaza pe lista neagra, cu sau fara actualul lor sef de Guvern. Altfel spus, zvonerii insista ca Daniel Funeriu, Valeriu Tabara, Valerian Vreme si Gheorghe Ialomitianu si-ar putea face de pe acum bagajele, eliminarea lor fiind deja discutata si cu partenerii de coalitie ai PDL. Deloc dornici sa aprofundeze subiectul, pedelistii dau din colt in colt si sustin ca habar nu au de nimic. Atitudine cel putin bizara din moment ce este vorba de soarta sefului lor de partid si posibila inlocuire a acestuia cu un “venetic” independent, aflat in tandreturi doar cu Cotroceniul. Din categoria zvonuri de ultima ora mai trebuie pomenita si varianta in care UNPR este omenita cu o functie in plus. Cum anume, pe “praful” asta, cand numarul doritorilor depaseste cu mult oferta de scaune? Simplu: Gabriel Oprea este inaintat in gradul de vicepremier iar uneperistii isi numesc un coleg la MApN. Indiferent de scenariu, ramane o problema: schimbarea premierului si/sau a organigramei Guvernului implica un nou vot in plen. Cum insa, la noi, majoritatea parlamentara are propriile ei reguli iar Constitutia se aplica doar tradusa, o solutie se va gasi.

author avatar
Simona Badulescu
2.448 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger