AcasăNewsRaed Arafat nu vrea sa fie ministru in viitorul Guvern. Vezi care...

Raed Arafat nu vrea sa fie ministru in viitorul Guvern. Vezi care sunt motivele!

(foto: facebook)

Invitat la emisiunea “Dupa 20 de ani”, ministrul Sanatatii, Raed Arafat, a vorbit despre motivele pentru care nu-si doreste sa ocupe aceasta functie in viitorul Guvern.

(foto: facebook)

Raed Arafat considera in primul rand ca nu este un om politic si atunci cand a acceptat sa detina aceasta functie a fost vorba despre o situatie exceptionala.

Ministrul Sanatatii este convins ca ar putea face mai multe pentru sistemul sanatatii dintr-o pozitie tehnica.  ”Daca stau, voi fi o persoana extrem de rigida, neflexibila si nedoritoare sa inteleaga anumite lucruri”, a declarat Arafat. ”Prefer pozitia de mai jos. Prefer partea pur tehnica, sa mi se dea sa fac asta, asta si alte chestii, decat urgenta ca pana acum”.

Cel mai rau lucru pentru sistemul sanitar, in opinia lui Raed Arafat,  este schimbarea ministrilor. “Aceasta perioada este extrem de critica pentru noi”, a precizat Arafat. „Am pus la punct o strategie si as dori sa ma ocup de ceea ce este in desfasurare. Nu pot spune ca nu pot duce si alte proiecte pe care le-am inceput sub un ministru politic”.

Unul dintre proiectele aflate in desfasurare, la care a facut referire in emisiune, este   cel cu spitalele care trateaza si cazurile grave, nu doar urgentele. “Sa ne concentram pe investitii, dotare, resurse umane pe aceste 53 de spitale, cel putin un an de zile”, a precizat ministrul. „Eu nu as vrea sa modificam aceasta lista. Am aceste 53 de spitale, cand vor incepe sa functioneze, putem sa mai preluam si altele. Dar pentru acest moment este suficient.”

author avatar
Alina Stancu
172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger