AcasăNewsRadu Mazare, cercetat in stare de libertate

Radu Mazare, cercetat in stare de libertate

Radu Mazare, primarul Constantei, va fi cercetat in stare de libertate, judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie respingand solicitarea procurorilor DNA de arestare pentru 30 de zile.

UPDATE (22.59) – Reprezentantii lui Radu Mazare sustin ca primarului de la Constanta i se datoreaza decizia judecatorilor de a-l lasa liber. Conform unuia dintre avocati, „domnul Mazare a fost extrem de calm si clar in legatura cu intrebarile care i-au fost puse. Chiar a precizat ca poate sa lamureasca orice neintelegere. Sunt convins ca el a convins instanta de judecata. Tot ce a facut, a facut in conformitate cu legea”.

 

 

Radu Mazare este acuzat de luare de mita, respectiv ca a incasat 175.000 de euro de la un om de afaceri israelian care isi dorea sa castige o licitatie pusa la cale pentru constructia unui cartier social.

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis, miercuri seara, ca nu exista probe suficiente impotriva primarului Constantei si ca Radu Mazare poate fi cercetat in stare de libertate, sub control judiciar.

Decizia ICCJ nu este definitiva, procurorii DNA anuntand deja ca vor face recurs si vor solicita, din nou, arestarea preventiva a lui Radu Mazare si a afaceristului israelian Avraham Morgenstern, cel care l-ar fi mituit pe Mazare.

author avatar
Cristi Ionita
329 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger